Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Νίκα «Τα παιδιά της Ριτσώνας» στη Σπάρτη

Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Νίκα «Τα παιδιά της Ριτσώνας» στη Σπάρτη

Έκθεση φωτογραφίας «Τα παιδιά της Ριτσώνας»
του Βασίλη Νίκα στη Σπάρτη

Αυτό το Σεπτέμβρη η ομάδα Activate Now // Ενεργοποίηση Τώρα διοργανώνει στο Παλιό Μεταξουργείο Σπάρτης μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων με θεματικό τίτλο «Ανθρώπινες παλίρροιες».

Από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 σε συνδιοργάνωση με την Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης θα παρουσιάσει τη μεγάλη έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Νίκα με τίτλο «Τα παιδιά της Ριτσώνας» ενώ 3 και 4 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο ο φωτογράφος, γνωστός για την εξαιρετική του διδασκαλία, θα πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας.

Η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Νίκα Vasilis Nikas Photographer είναι το δημιουργικό και εξαιρετικά τρυφερό αποτέλεσμα του φωτογράφου να αποδώσει τη ζωή των παιδιών στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Εύβοιας. Με την ματιά του μας «ανοίγει» τον κόσμο των παιδιών και πέρα από τις κοινότυπιες αναφέρεται στην κατοίκηση, το παιχνίδι, την αγάπη, τις δυσκολίες, το ξεπέρασμα ή όχι των ορίων. Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 και έκτοτε έχει φιλοξενηθεί σε πολλούς σημαντικούς εκθεσιακούς χώρους της χώρας μας. Για τη σημασία του κοινωνικού έργου στη Ριτσώνα, η γιαπωνέζα σκηνοθέτιδα Fuyuko Mochizuki δημιούργησε το 2016 το ντοκιμαντέρ με τίτλο “In the Eyes of Children” που παρουσιάστηκε με επιτυχία σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 μ.μ. από τον ίδιο τον φωτογράφο κ. Νίκα, ο οποίος και θα ξεναγήσει το κοινό στην έκθεση.

Χώρος: Παλιό Μεταξουργείο Σπάρτης
Διάρκεια: Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου – Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018
Εγκαίνια: Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 9:00 μ.μ.
Ώρες και μέρες λειτουργίας της έκθεσης: 21:00 – 23:00 κάθε Πέμπτη  / 19:30 – 23:30 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Ώρες σεμιναρίου: 18:00 – 21:00.
Είσοδος ελεύθερη

Διοργανωτές:
Activate Now // Ενεργοποίηση Τώρα, activateyourparticipation@gmail.com
Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, lefospartis@gmail.com