Το Xposure International Photography Festival στην Αθήνα σε συνεργασία με το Athens Photo World

Το Xposure International Photography Festival στην Αθήνα σε συνεργασία με το Athens Photo World

Το Athens Photo World ανακοινώνει τη συνεργασία του με ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ φωτογραφίας στον κόσμο. Το XPosure στη Sharjah, Emirates. Για πρώτη φορά στη δεκαετή παρουσία του το Xposure International Photography Festival θα έχει τιμώμενη πόλη – την Αθήνα – μέσω της ομαδικής έκθεσης, από 29 Ιανουαρίου μέχρι και 4 Φεβρουαρίου 2026, πέντε Ελλήνων φωτογράφων: Μάρω Κουρή, Σωκράτη Μπαλταγιάννη, Μιχάλη Παππά, Αντώνη Πασβάντη και Δημήτρη Τοσίδη με τον τίτλο Athens Photo World.

Την ημέρα των εγκαινίων (29/1) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Ιστορίες μετανάστευσης, πολιτισμού και ανθρωπιάς» Στο πάνελ θα μιλήσουν η συντονίστρια του APW Xριστίνα Kαλλιγιάννη, τρεις συμμετέχοντες της ομαδικής μας έκθεσης με συντονιστές τους καθηγητές Ιωάννη Γαλανόπουλο Παπαβασιλείου και Γιάννη Κόντο.

Η συνεδρία αυτή ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ φωτογράφων, ιδρυμάτων και του κοινού σχετικά με το πώς η οπτική αφήγηση αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις. Εκπροσωπώντας το Athens Photo World, η Χριστίνα Καλλιγιάννη θα σκιαγραφήσει την αποστολή του οργανισμού να προωθήσει και να υποστηρίξει την παγκόσμια φωτοδημοσιογραφία ως πλατφόρμα για πολιτισμικές ανταλλαγές και κριτική εμπλοκή. Οι φωτογράφοι του APW, Μάρω Κουρή, Αντώνης Πασβάντης και Δημήτρης Τοσίδης θα παρουσιάσουν βραβευμένα έργα για τη μετανάστευση, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, υπογραμμίζοντας την ικανότητα της φωτογραφίας να καταγράφει βιωμένες πραγματικότητες, καλλιεργώντας παράλληλα την ενσυναίσθηση, ευαισθητοποιώντας το κοινό και προωθώντας ουσιαστική συζήτηση μεταξύ του διεθνούς κοινού.

Λεπτομέρειες εδώ

Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της συνεργασίας μας το XPosure!