“Το Γυμνό στη Φωτογραφία σήμερα”  | Γκαλερί του L,a,boutique (ΜΗΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΥΜΝΟΥ)

“Το Γυμνό στη Φωτογραφία σήμερα” | Γκαλερί του L,a,boutique (ΜΗΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΥΜΝΟΥ)

Η Γκαλερί του L,a,boutique για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφιερώνει τον Ιούνιο στη φωτογραφία γυμνού και παρουσιάζει την ετήσια ομαδική έκθεση με τίτλο,“Το Γυμνό στη Φωτογραφία σήμερα”.

Εμμανουέλα Αργυροπουλου

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 14 Iουνίου 2019, και ώρα 19.30-22.30 μ.μ, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 13 Iουλίου 2019.

Stefan Neagu Glissando

Όπως αναφέρει η Ιστορικός Τέχνης, Άννα Χασανάκου στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση:
“…Η Φωτογραφία ως πιο σύγχρονο μέσο στην ιστορία της Τέχνης, συνεχίζει την μακρά παράδοση της αποτύπωσης του γυμνού, από την απαρχή της δημιουργίας της, με το γυμνό να υιοθετείται ως ένα διαρκώς εξελισσόμενο θέμα και να συμβαδίζει παράλληλα με την τεχνική εξέλιξη του ίδιου του μέσου αλλά και των εκάστοτε πολιτισμικών αλλαγών.

Ξεκινώντας με τις φωτογραφικές αποτυπώσεις γυμνών αγαλμάτων της ελληνικής και ρωμαϊκής γλυπτικής ή την καταγραφή του σώματος γυμνών μοντέλων για επιστημονικούς σκοπούς, σύντομα φτάνει στην ίδια την καλλιτεχνική πρακτική της φωτογραφικής εξερεύνησης του γυμνού ως καθαρής φόρμας.

Από τον Alfred Stieglitz μέχρι τον Robert Mapplethorpe και την Annie Leibovits, από τον Edward Weston μέχρι τη Diane Arbus, τον Helmut Newton ή τον προκλητικό Andres Serrano, το γυμνό σώμα δεν έπαψε ποτέ να “ερεθίζει” τα μάτια τόσο του καλλιτέχνη όσο και του θεατή.

Σήμερα, απαντάται μια πληθώρα κατηγοριών φωτογραφίας γυμνού και ένας καλλιτεχνικός πλουραλισμός που χαρακτηρίζει συνολικά την σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή. Στόχος της ετήσιας έκθεσης του Μήνα Καλλιτεχνικού Γυμνού είναι να αναδείξει τις ποικίλες προσεγγίσεις του γυμνού σήμερα, θεματικές, τεχνικές, αισθητικές, φιλοσοφικές και άλλες, μέσα από επιλεγμένα φωτογραφικά έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό”.

Περικλής Λιακάκης

Συμμετέχουν οι:
Εμμανουέλλα Αργυροπούλου, Βαγγέλης Καλός, Ελισσάβετ Κασαμπαλίδου, Στάθης Κροκίδης, Περικλής Λιακάκης, Παγκράτης Παγκρατίδης, Νίκος Σταυρόπουλος, Maria Frodl, Stefan Neagu, Trond Skaret, Bill Stathoulis, Maria Tsalla.

Επιμέλεια: Παγκράτης Παγκρατίδης (Photographer / Editor / Printmaker)

Εγκαίνια: 14.06.19, στις 19.30 μ.μ
Διάρκεια: 14.06 – 13.07.19
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτ., Τετ., Παρ. 17.00-21.00 μ.μ | Τρ., Πεμ., Σαβ. 12.00 – 16.00 μ.μ | Κυριακές και άλλες ώρες, κατόπιν ραντεβού.

Το L,a,boutique είναι ένας νέος χώρος στην καρδιά της Αθήνας, στα πρότυπα των σύγχρονων apartment galleries, με “boutique” φιλοσοφία,
αφιερωμένος ειδικά στην τέχνη της Φωτογραφίας που ενσωματώνει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ενός executive Fine Art Printing Lab, με μια σύγχρονη Φωτογραφική Γκαλερί.

L,a,boutique
Διώνης 15 |118 54 | Αθήνα | 2ος όροφος
+30 210 3424547, +30 6948 804 894
lb@laboutiquefineart.com
www.laboutiquefineart.com