Το Φωτορεπορτάζ τη στιγμή των γεγονότων | Ομαδική έκθεση των συμμετεχόντων του βιωματικού εργαστηρίου της Μάρως Κουρή.

Το Φωτορεπορτάζ τη στιγμή των γεγονότων | Ομαδική έκθεση των συμμετεχόντων του βιωματικού εργαστηρίου της Μάρως Κουρή.

Ένιωσα μεγάλη χαρά όταν ο ιδρυτής του Μικρού Πολυτεχνείου, Θράσσος Καμινάκης, με ένα μεταμεσονύκτιο μήνυμά του, με κάλεσε να μοιραστώ με νέες και νέους, ανερχόμενες/ους φωτορεπόρτερ, τους θησαυρούς της ανθρωπότητας που αποκόμισα από τα βιώματά μου σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Μέσα στις φωτογραφίες μας, ανακαλύπτουμε και φωτίζουμε απώλειες που ενδεχομένως είναι δύσκολο να διακρίνουμε με άλλο τρόπο, κι έπειτα να τις φροντίσουμε.

Οι συμμετέχοντες της μάχιμης και δημιουργικής ομάδας, μοιράζονται τις αλήθειες τους, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα -κάτι γνώριμο στην πραγματικότητα του φωτορεπορτάζ.

Είμαι ευγνώμων στην ομάδα.

Άλλοι σε δώδεκα και άλλοι σε έξι συναντήσεις, στην φιλόξενη, κόκκινη αίθουσα του Μικρού Πολυτεχνείου, κάτω από τους ναούς του Ηφαίστου και της Αθηνάς, κι άλλοι από την επαρχία παρακολουθώντας διαδικτυακά, συν τις βιωματικές μας φωτογραφίσεις στις Μικρές Πατρίδες της Αθήνας, τα καταφέρνουμε!

Ερχόμαστε κοντά στον εαυτό μας, στην ομάδα, στον κόσμο, και φωτογραφίζουμε με ενσυναίσθηση τους ανθρώπους, κάνοντας κλικ.

Από τα νοσταλγικά φέρυ του Ρίο και το μυσταγωγικό πανήγυρι του Αι-Σιμιού, του Νίκου Μελίστα, ως τα ανεξερεύνητα μονοπάτια ενός συνταξιούχου Ολλανδού στην άγονη γραμμή των Κυθήρων, του Αργύρη  Χατζηαργυρόπουλου κι από τη γέννα μιας ζωής ενός νέου που επέστρεψε στο χωριό του ως ποιμένας, του Ανδρέα Κανελλόπουλου, παρατηρούμε καθρεφτίσματά μας.

 Ερχόμαστε κοντά στην ευαλωτότητά μας μέσα από τις εικόνες της καθημερινότητας ενός ηλικιωμένου ΛΟΑΤΚΙ ατόμου, της Έφης Κατσαφάρου, καθώς και μέσα από εικόνες της ενεντηντάχρονης συγγενούς της Κατερίνας Όλκα, η οποία φωτογραφίζει στο Βόλο.

Τα κλικ της καρδιά μας τη στιγμή των γεγονότων, φέρνουν δάκρυα, θυμό, φόβο, ταραχή, χαρά, αποδοχή στη διαφορετικότητα, συγχώρεση, κάθαρση, γέλια, γέννα, αγάπη.

Να είστε καλά,

                                                      Μάρω Κουρή

Αθήνα, Απρίλιος 2024

Συμμετέχοντες:
Ανδρέας Κανελλόπουλος
Ευστρατία Κατσαφάρου
Νίκος Μελίστας
Κατερίνα Όλκα
Αργύρης Χατζηαργυρόπουλος


Info: 
Επιμέλεια έκθεσης: Μάρω Κουρή
Επεξεργασία φωτογραφιών – Επιμέλεια κειμένων: Μάρω Κουρή
Εκτύπωση, επεξεργασία φωτογραφιών: Ψηφιακό Τύπωμα
Εγκατάσταση – φωτισμός: Γιάννης Μπακάλης
Γραμματεία: Μαρία Γιωργιάδου, Φίλιππος Κουντουράς
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2103414118, 2103252998
Email: info@mikropolytexneio.gr
 
Τόπος: Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 19/04/24, ώρα 19:00
Διάρκεια: 19 έως 28/04, ώρες: 19:00-21:00

Αργύρης Χατζηαργυρόπουλος

Ανδρέας Κανελλόπουλος

Νίκος Μελίστας

Νίκος Μελίστας

Κατερίνα Όλκα

Ευστρατία Κατσαφάρου