Στυλιανός Παπαρδέλας – Duality

Στυλιανός Παπαρδέλας – Duality

Ο Στυλιανός Παπαρδέλας με μεγάλη  χαρά μας ανακοινώνει ότι 10 χρόνια δουλειάς έφτασαν σε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Είναι έτοιμος να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ‘Duality’.

Για δέκα χρόνια ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη και προσπάθησε να αποτυπώσει αυθόρμητα τα συναισθήματα που ένιωθε. Το βιβλίο μιλάει για την δυαδικότητα, και είναι μοιρασμένο σε δύο μέρη: Το “Out of touch” και το “In touch”.

Αρχικά είχε σκοπό το κάθε ένα πρότζεκτ από αυτά, να γινόταν μια μέρα ένα βιβλίο από μόνο του. Με το πέρασμα του χρόνου όμως κατάλαβε ότι ήταν ανάγκη μου να τα παρουσιάσει μαζί σε ένα. Τα δύο πρότζεκτ στέκονται απέναντι και δημιουργούν ερωτήματα για το πώς αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητά μας μέσα από διάφορες κουλτούρες του κόσμου αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες μας πάντα κατά την άποψή του.

Το ‘Duality’, μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της φωτογραφίας του έδωσε τη δυνατότητα να εκφράσει τους προβληματισμούς του και να δηλώσει την στάση μου απέναντι στον πλανήτη μας, τις κοινωνίες που ζούμε αλλά και τα υπαρξιακά ερωτήματα που μας ταλαιπωρούν χιλιάδες χρόνια τώρα.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος : “Είμαι σίγουρος ότι δεν συμφωνούμε όλοι στα ίδια πράγματα, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι να μπούμε σε ένα διάλογο και μέσα από τις διαφορές μας να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το μέλλον μας”. 

Η παραγωγή του βιβλίου, από την φωτογράφιση μέχρι την έκδοση είναι δική του. Με πολλή δουλειά και χωρίς χρήματα επέλεξε αυτή την οδό για να μπορεί να έχει την πλήρη ελευθερία του λόγου και να μπορεί να κάνει την πρώτη του “δήλωση” στο κόσμο, με τον τρόπο που θέλει.

Ζητά λοιπόν την βοήθειά μας, είτε αυτή είναι οικονομική (προ- αγοράζοντας το βιβλίο και δίνοντάς του την δυνατότητα να το τυπώσει, σε αυτό το link: https://www.indiegogo.com/projects/duality–15#/ ) είτε με το να μοιραστούμε αυτή την προσπάθεια, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να το μάθουν και δυνητικά να βοηθήσουν και αυτοί με την σειρά τους.