“Στο Μαγικό Βουνό” | ομαδική έκθεση στη FokiaNou Art Space

“Στο Μαγικό Βουνό” | ομαδική έκθεση στη FokiaNou Art Space

Το γνωστό και αγαπημένο βιβλίο του Τόμας Μαν ενέπνευσε την έκθεση “Στο Μαγικό Βουνό” που παρουσιάζεται στη FokiaNou Art Space, σε επιμέλεια του Παναγιώτη Bούλγαρη και της Mary Cox  με τη συμμετοχή 22 καλλιτεχνών.

Αποζητούμε από καιρό σε καιρό την ησυχία, ένα καταφύγιο μακριά από τον κόσμο που μας περιβάλλει, έναν τόπο μακρινό από την καθημερινότητα και προφυλαγμένο από τα προβλήματα. Ένα μέρος όπου ο χρόνος λειτουργεί διαφορετικά, αδρανοποιείται, ένα σημείο παύσης. Μια σύντομη επίσκεψη σε ένα σανατόριο για τον ήρωα του Μαγικού Βουνού, μετατράπηκε σε μια πολύχρονη διαμονή και μια οργιαστική μορφή ελευθερίας. Είναι ένας τόπος όπου κυριαρχεί η δημιουργική και φιλοσοφική αναζήτηση, ο έρωτας και η ποίηση, η φύση οδηγεί στη λήθη και στη ρήξη με τον έξω κόσμο. Οι καλλιτέχνες της έκθεσης αποκαλύπτουν το δικό τους πολύτιμο, καταφύγιο στοχασμού και δημιουργίας και  μέσα από τα έργα τους μας μεταφέρουν στο δικό τους Μαγικό Βουνό.

Γεωργία Τουλιάτου

Συμμετέχοντες: Σοφία Αρχαγγέλου, John Bicknell, Παναγιώτης Βούλγαρης, Ανδρομάχη Γιαννοπούλου, Πέννυ Γκέκα, Δήμητρα Γούναρη, Αγγελική Δουβέρη, Μαριέττα Καλλονά, Βασιλική Κανέλλου, Καλλιόπη Κουκλινού, Νίνα Κοταμανίδου, Μαρία Μπουρμπού, Απόστολος Παπαγεωργίου, Γιούλα Παπαδοπούλου, Μαρίνα Ροβίθη,  Geeta Roopnarine, Stella Sevastopoulos,  Τζώρτζια Τουλιάτου,  Μάριος Τριχάς, Παναγιώτης Φερεντίνος, Chris Hawtin.

Performance από την Ελένη Κολλιοπούλου, Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στις 21.00

Μάριος Τρίχας


Info:

FokiaNou Art Space
Διάρκεια: 16 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2022
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Σάββατο, 18.00 – 21.00
Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, στις 18.00
Διεύθυνση: Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι.
Μετρό: Ευαγγελισμός

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων εικαστικών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας ανοιχτό σε όλους. Από το 2016 υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών Παναγιώτη Βούλγαρη και Mary Cox, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 45 εκθέσεις, καθώς επίσης εργαστήρια και ομιλίες.
www.fokianou247.gr

Πέννυ Γκέκα

Παναγιώτης Φερεντίνος

Νίνα Κοταμανίδου

Μαριέττα Καλλονά

Καλλιόπη Κουκλινού

John Bicknell

Γιούλα Παπαδοπούλου

Geeta Roopnarine

Chris Hawtin