Στα εγκαίνια του Photopolis Agrinio Photo Festival 2023

Στα εγκαίνια του Photopolis Agrinio Photo Festival 2023

Photopolis – Agrinio Photo Festival

Μια αξέχαστη βραδιά πλούσια σε φωτογραφικές εντυπώσεις σημειώθηκε την Παρασκευή 27/10 στην εκδήλωση έναρξης του Φωτογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που έμεινε εντυπωσιασμένο από την υψηλή ποιότητα των εκθέσεων που παρουσιάστηκαν.

Photopolis – Agrinio Photo Festival

Το φεστιβάλ αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα παγκόσμιας πολυπολιτισμικής συνεργασίας, αφού δέχθηκε συμμετοχές από 40 χώρες και προέκρινε έργα από 7 χώρες, προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης της φωτογραφίας.

Photopolis – Agrinio Photo Festival

Η καλλιτεχνική σύνθεση του Photopolis στην Παλαιά Δημοτική Αγορά πλαισιώθηκε από τις εκθέσεις επτά ταλαντούχων Ελλήνων φωτογράφων, οι οποίοι παρουσίασαν ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στο χώρο αυτό. Οι φωτογράφοι αυτοί είναι οι: Λουκάς Βασιλικός, Πηνελόπη Θωμαϊδη, Στεφανία Ορφανίδου, Λευτέρης Παρασκευαΐδης, Γιώργος Σαλαμέ, Χρήστος Σωτηρόπουλος και Στέλλα Νάστου. Επίσης, στην κεντρική πλατεία της πόλης, εκτίθενται τα έργα του φωτογράφου Ηλία Μπουργιώτη, τα οποία αποτελούν backstage από τα γυρίσματα των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Photopolis – Agrinio Photo Festival

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, κυρία Ελένη Μουζακίτη, μίλησε για τις φωτογραφικές εργασίες των 8 φωτογράφων, ενώ επισήμανε τη σημασία των έξι ατομικών εκθέσεων που πραγματοποιούνται στο Μουσείο Καπράλου, αποτελώντας το project «Photofolios:23», στο οποίο συμμετείχαν οι: Κωστής Αργυριάδης, Noemi Comi (Ιταλία), Lukas Doulsan (Γαλλία), Cinzia Laliscia (Ιταλία), Francesco Merlini (Ιταλία), Ilaria Sagaria (Ιταλία). Επίσης αναφέρθηκε στην πολυμεσική παρουσίαση που προβάλλεται καθημερινά στο χώρο από την πλατφόρμα “The Provinces”.

Photopolis – Agrinio Photo Festival

Ο Γενικός Διευθυντής του φεστιβάλ, κύριος Πάνος Καλτσάς, αναφέρθηκε στις υπόλοιπες εκθέσεις, επικεντρώνοντας την προσοχή στην έκθεση “Street life”, που φιλοξενείται στην Παλαιά Δημοτική Αγορά, καθώς και στην έκθεση “Encounters” της φωτογραφικής ομάδας “art8”, που εκτίθεται στο Μουσείο Καπράλου.

Τα μεγάλα τυπώματα και ο τρόπος ανάρτησής τους εντυπωσίασαν το κοινό, δίνοντας μια επιπλέον διάσταση στην ομορφιά των έργων. Το Photopolis πιστεύουμε αποτελεί έναν πολιτιστικό θησαυρό για την πόλη μας και αποδεικνύει τη δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού να ενώνουν ανθρώπους ανεξαρτήτως καταγωγής και φυλής.

Photopolis – Agrinio Photo Festival

Την επομένη ημέρα των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε ακόμη μία εντυπωσιακή εκδήλωση, καθώς οι οκτώ φωτογράφοι παρουσίασαν το έργο τους σε μια εκδήλωση που προσέλκυσε ανθρώπους από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Πόλεις όπως Πάτρα, Βόλος, Γιάνννενα, Αρτα, Φίλιππιάδα, Λευκάδα είχαν αντιπροσώπους που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Photopolis – Agrinio Photo Festival

Οι φωτογράφοι μοιράστηκαν την έμπνευση και τις ιστορίες πίσω από τα έργα τους και τον τρόπο που αυτές έγιναν βιβλίο, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσει καλύτερα την τέχνη της φωτογραφίας. Η εκδήλωση αυτή συγκέντρωσε ανθρώπους με πάθος για την τέχνη και έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με τους καλλιτέχνες.

Η συζήτηση με το κοινό προσέφερε μια εξαιρετική ευκαιρία για την αλληλεπίδραση με τους φωτογράφους και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το έργο τους.

Photopolis – Agrinio Photo Festival

Το φεστιβάλ συνεχίζεται με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Εκτός από τις εκθέσεις που θα είναι ανοιχτές μέχρι στις 8 Νοεμβρίου, ενώ στις 30 και 31 Οκτωβρίου προβάλλονται στον κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου 22 ταινίες μικρού μήκους από διάφορες χώρες. Ωρα έναρξης 21:00 με Ελεύθερη είσοδο.

Photopolis – Agrinio Photo Festival