Το διεθνές φεστιβάλ της Photometria 2019 – ένας μικρός απολογισμός

Το διεθνές φεστιβάλ της Photometria 2019 – ένας μικρός απολογισμός

Το φωτογραφικό φεστιβάλ Photometria πραγματοποιήθηκε για 11η χρονιά στην πόλη των Ιωαννίνων, με μεγάλη επιτυχία αφού ο κόσμος, παρ’ όλη την υποχρέωση άσκησης των εκλογικών του δικαιωμάτων, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να επισκεφτεί τους χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ και να απολαύσει τις εκθέσεις από κοντά. Με την έναρξη να γίνεται από την έκθεση του διαγωνιστικού κομματιού  της διοργάνωσης με το φετινό θέμα «I HAVE A DREAM», το φωτογραφικό φεστιβάλ-θεσμός για την πόλη των Ιωαννίνων συνέχισε με εκθέσεις στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης, του Αρχοντικού Μίσιου, στο χώρο του Ιτς Καλέ, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στις στοές των πυλών του Κάστρου, στην πρώην Γκαλερί Αμυμώνη, στο Lounge Bar καθώς και στην Πινακοθήκη των Μελιγγών με εκθέσεις από ξένους και έλληνες φωτογράφους, καταξιωμένους στο χώρο τους ή απλά ανθρώπους που αγαπάνε την τέχνη αυτή και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό για όποιον το βλέπει.

Σημαντικό μέρος της διοργάνωσης αποτέλεσαν και οι παράλληλες δράσεις που πραγματοποιούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Ομιλίες και παρουσιάσεις δουλειάς φωτογράφων που συμμετείχαν με μεγάλη τους χαρά στο φεστιβάλ, με τη δυνατότητα διάδρασης με το κοινό, σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να πειραματιστούν με τη τέχνη της φωτογραφίας και να εντρυφήσουν περισσότερο σε αυτήν, με αποκορύφωμα το Photometria Schoolaroid για τους μικρούς φίλους και το Photometria Walk για τους μεγαλύτερους. Επίσης,  υπήρξαν προβολές ταινιών μικρού μήκους, αλλά και animation, ολοκληρώνοντας το κομμάτι των δράσεων στο φεστιβάλ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς μας για την υποστήριξή τους και αυτή τη χρονιά, καθώς και όλους όσους επισκέφτηκαν τις εκθέσεις και συμμετείχαν στις δράσεις μας και ανανεώνουμε το φωτογραφικό ραντεβού μας σε έναν ακριβώς χρόνο από τώρα.

Ωστόσο, σας ενημερώνουμε ότι ορισμένες εκθέσεις μας θα έχουν μία μικρή παράταση προκειμένου να τις απολαύσετε όσοι δεν μπορέσατε να δείτε κάποια ή ακόμα και να ξαναδείτε σε περίπτωση που θέλετε σας άρεσε ιδιαίτερα! Οι εκθέσεις που θα παραμείνουν ανοιχτές αναφέρονται παρακάτω:

  • Δημοτική Πινακοθήκη (παραμένει ανοιχτή μέχρι και τις 14 Ιουλίου 2019)
  • Πολυχώρος Ιτς Καλέ (παραμένει ανοιχτή μέχρι και τις 13 Ιουνίου 2019)
  • Μουσείο Αργυροτεχνίας (παραμένει ανοιχτή μέχρι και 17 Ιουνίου 2019)
  • Πινακοθήκη Μελιγγών (παραμένει ανοιχτή μέχρι και τις 30 Ιουνίου)

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, www.photometria.gr