Νήματα –Нитки – Threads | έκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Παππά

Νήματα –Нитки – Threads | έκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Παππά

Νήματα –Нитки – Threads

Φωτογραφίες: Μιχάλης Παππάς / Επιμέλεια: Βαγγέλης Ιωακειμίδης

Κύθνος – Ουκρανία, ένας σύγχρονος φωτογραφικός διάλογος

σπονδυλωτή φωτογραφική εγκατάσταση

μια δράση της πολιτιστικής πρωτοβουλίας kythniale

Κύθνος 22.07.23 – 01.10.23

 

Νήματα – Нитки – Threads: Κύθνος – Ουκρανία, ένας σύγχρονος φωτογραφικός διάλογος  είναι το θέμα της σπονδυλωτής φωτογραφικής εγκατάστασης,  η οποία θα φιλοξενηθεί  από τις 22 Ιουλίου σε ανοικτούς δημόσιους χώρους στη Χώρα και στη Δρυοπίδα Κύθνου.

Ο Μιχάλης Παππάς φωτογράφισε πολίτες της Κύθνου και της Ουκρανικής κοινότητας της Αθήνας, για πρώτη φορά μαζί στο νησί της Κύθνου,  για τις ανάγκες του, εν εξελίξει, πρωτότυπου αυτού έργου, ως μία επιπλέον ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

Μιχάλης Παππάς

Αποτυπώνοντας τις παραδοσιακές φορεσιές των δύο χωρών, με σύγχρονη καλλιτεχνική προσέγγιση, ο Μιχάλης Παππάς μέσα από τη συγκεκριμένη φωτογραφική εγκατάσταση αφήνει να φανεί η πολιτισμική συνομιλία μεταξύ ανθρώπων και λαών.

O επιμελητής της φωτογραφικής εγκατάστασης Βαγγέλης Ιωακειμίδης σημειώνει ότι στα έργα του Μιχάλη Παππά διακρίνεται το “μπόλιασμα” της παράδοσης με τις νέες αξίες, και του σύγχρονου τρόπου ζωής με πατροπαράδοτα πνευματικά αγαθά.

Μιχάλης Παππάς

Πρόκειται για τη δεύτερη πολιτιστική εκδήλωση της ΑΜΚΕ kythniale – Γέφυρες Πολιτισμού για το φετινό καλοκαίρι, η οποία εντάσσεται στο καλοκαιρινό φεστιβάλ του νησιού Κύθνια και έχει τεθεί  υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Κύθνου και την Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα.

Μιχάλης Παππάς

Ο φωτογράφος Μιχάλης Παππάς εξερευνά την πίστη και την κοινότητα των ασυνήθιστων πτυχών του πολιτισμού στην περιφέρεια της Ελλάδας. Το 2022 ορίστηκε ως SPOTLIGHT ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ από τη VOGUE για το Mitos Project. Το έργο εστιάζει στις καθιερωμένες γυναικείες φορεσιές σε όλη την Ελλάδα. Η ιδιαιτερότητα αυτού του φωτογραφικού έργου έγκειται στη σύγχρονη όψη του, μέσα από τους ανθρώπους που κράτησαν τα ρούχα τους ως κειμήλια και τα παραδίδουν στην επόμενη γενιά, ανανεώνοντας τους μηχανισμούς της παράδοσης ως διαδικασία.

Μιχάλης Παππάς

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΜΚΕ kythniale – Γέφυρες Πολιτισμού, είναι μια πολυσχιδής πολιτιστική πρωτοβουλία που σχεδιάζει και υλοποιεί καλλιτεχνικά δρώμενα, πολιτιστικές & μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, workshops, art residencies και εναλλακτικές δράσεις πολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα στην Κύθνο και τον Κόσμο. Οι πολιτιστικές & καλλιτεχνικές αυτές εκδηλώσεις, διοργανώνονται στο νησί της Κύθνου και είναι ανοιχτές στο κοινό.

Μιχάλης Παππάς

Μιχάλης Παππάς


Info:
Νήματα – Нитки – Threads
Κύθνος – Ουκρανία, ένας σύγχρονος φωτογραφικός διάλογος
σπονδυλωτή φωτογραφική εγκατάσταση
Εγκαίνια: 22.07.23, 9:00μμ
Θεατράκι Δημαρχείου Χώρας Κύθνου
Δείτε το χάρτη των σημείων της φωτογραφικής εγκατάστασης εδώ
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στους ιστότοπους www.kythniale.gr & www.pappasmichael.com

 

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας:  Εύα Γκολέτσου, 210 – 7292288