myGreece Athina

#my_greece: Η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 insta-φωτογράφων

Η έκθεση φωτογραφίας my_greece είναι ένα ταξίδι στις υπέροχες εικόνες που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα. Μια περιήγηση στα τοπία, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, την ιστορία, τα χρώματα και τις στιγμές που συνθέτουν τις απρόσμενες λεπτομέρειες αυτού του τόπου.

Διακόσιοι εβδομήντα ταλαντούχοι φωτογράφοι της Ελληνικής κοινότητας του Instagram καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά και αφηγούνται μέσα από τα έργα τους την δική τους Ελλάδα. Οι ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις μας ξεναγούν εκεί όπου εξελίσσεται η ιστορία αυτής της χώρας, αιώνια και διαχρονική, πολυσύνθετη, μυστηριώδης και γοητευτική. Κάθε φωτογραφία μας παρασύρει σε μια νέα ανακάλυψη που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και επιχειρεί να μας αποκαλύψει τον αληθινό χαρακτήρα αυτού του τόπου.

Η έκθεση φωτογραφίας «#my_greece» είναι η έκθεση που διοργανώνει και επιμελείται η καλλιτεχνική ομάδα «Greek Instagramers Events» η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει καταφέρει να συσπειρώσει την Ελληνική κοινότητα των φίλων αυτής της τέχνης δημιουργώντας ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών. Μέσα από τις δράσεις της ομάδας αναδεικνύεται το ταλέντο των φίλων της φωτογραφίας και καλλιεργείται το ομαδικό και δημιουργικό πνεύμα.

Η έκθεση “#my_greeceέχει ήδη παρουσιαστεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στα Χανιά και μετά την Αθήνα θα φιλοξενηθεί σε διάφορες πόλεις, αποτελώντας μέρος των πολλών, πολιτιστικών δρώμενων της χώρας. Από τις 5/9/2017 φιλοξενείται επίσης στο ανακαινισμένο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ANEK LINES αποτελώντας έτσι την πρώτη ομαδική έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζεται εν πλω.

Η έκθεση συνοδεύεται από την έκδοση φωτογραφικού λευκώματος από τις εκδόσεις Bell, το οποίο διατίθεται στους εκθεσιακούς χώρους, σε επιλεγμένα καταστήματα και μέσω Internet. Το λεύκωμα έχει κοινωνικό χαρακτήρα αφού ολόκληρο το ποσό από τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών προσφέρεται στην οικονομική ενίσχυση του έργου του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου».

Χώρος διεξαγωγής:
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΪΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ATRIUM
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα
Εγκαίνια 08|10, ώρα 19.30
Ανοιχτά για το κοινό από 08/10/2017 έως 29/10/2017, καθημερινά από 11.00 – 23.00
Είσοδος Ελεύθερη

Διοργάνωση: Greek Instagramers Events
Χορηγοί: Πολυχώρος Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ, IRIS Color Φωτογραφικό Εργαστήριο, Wind, Εκδόσεις BELL, Art Workshop, TEXNIS Παραγωγές, Περιοδικό ΦΩΤΟγράφος, Photologio.gr, RiseTV, Music 89.2, Pepper 96.6


Μερικές φωτογραφίες από την έκθεση:
(Διαδοχικά: Χονδρογιάννης Γιάννης – Σούνιο, Φασάκη Σοφία – Κάρπαθος, Στίγκας Θεόδωρος – Στυλίδα, Σπυρέα Βούλα – Καλαμάτα, Σανσονέτης Σπύρος – Ρόδος, Πέππας Θεόδωρος – Παρνασσός, Παπαδάκου Aναστασία – Αγκίστρι, Καλαβρουζιώτης Ανδρέας – Μεσολόγγι, Γιακουμάκης Εμμανουήλ – Χανιά, Γερεμπακάνης Δημήτρης – Ρέθυμνο, Βυθούλκα Ελένη – Γαλαξίδι, Βέργαδος Γιώργος – Λιγκιάδες, Αποστολίδης Απόστολος – Θεσσαλονίκη, Αγιαννίδη Έλλη – Ακρόπολη, Αβράμη Νάνσυ – Τζουμέρκα, Φίλιος Σπύρος – Ξυλόκαστρο)

Πατήστε στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση