Luminous Eye | Πρόσκληση για διοργάνωση ομαδικής έκθεσης

Luminous Eye | Πρόσκληση για διοργάνωση ομαδικής έκθεσης

H Luminous Eye δημοσίευσε διεθνή θεματική πρόσκληση για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους με στόχο τη διοργάνωση ομαδικής έκθεσης στη γκαλερί.

Το θέμα συνδέεται με την κρίση που βιώνουμε: «INWARDS- Η παύση ως αφετηρία μεταμόρφωσης».

Προθεσμία υποβολής

Οι φωτογραφίες πρέπει να αποσταλούν με wetransfer στη διεύθυνση info@luminouseye.net, το αργότερο έως την 1η Σεπτεμβρίου 2020 τα μεσάνυχτα.

Χώρος και περίοδος διεξαγωγής

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που βιώνουμε, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση σε ψηφιακή μορφή στον ιστότοπο της Luminous Eye. Με την άρση των περιοριστικών μέτρων, θα πραγματοποιηθεί έκθεση στο χώρο της Luminous Eye, Μητσαίων 1A, Αθήνα, η οποία θα διαρκέσει δύο μήνες.

Όροι συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν φωτογραφίες που έχουν σχέση με την εσωτερική διαδικασία της μεταμόρφωσης, τη συναισθηματική αφύπνιση, την αποδοχή της κατάστασης, την αλλαγή αντίληψης, την όξυνση της ευαισθησίας. Δεν τίθεται περιορισμός σχετικά με τον χειρισμό και τον τρόπο απεικόνισης του θέματος της έκθεσης. Ουσιαστική προϋπόθεση είναι οι φωτογραφίες να καθρεφτίζουν μια βιωμένη εσωτερική πραγματικότητα.
Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν δημιουργηθεί μετά την 1η Μαρτίου 2020.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φωτογράφοι – καλλιτέχνες (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες) από όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο ανεξαρτήτως ιθαγένειας και εθνικότητας.
Το κατώτερο όριο ηλικίας είναι τα 18 έτη.

Υποβολή

Οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν:

 • Όνομα και επώνυμο
 • Μια ενότητα 12 έως 15 φωτογραφιών σε ψηφιακή μορφή jpg, διάστασης 1500 pixels η μεγαλύτερη πλευρά και ανάλυση 72 dpi.
 • Η ονομασία των αρχείων θα πρέπει να έχει τη μορφή: ΟΝΟΜΑ_ΕΠΩΝΥΜΟ-01.jpg με λατινικούς χαρακτήρες
 • Ένα κείμενο που να αναφέρει το θέμα και τη φωτογραφική προσέγγιση του πρότζεκτ (μέχρι 300 λέξεις).
 • Ένα βιογραφικό (μέχρι 250 λέξεις).
 • Τη διεύθυνση του ιστότοπου και του προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα (αν υπάρχουν)
 • Όλα τα παραπάνω πρέπει να σταλούν με wetransfer στη διεύθυνση info@luminouseye.net.

Κριτική Επιτροπή – Επιλογή

Tα έργα θα αξιολογηθούν από πενταμελή επιτροπή. Την επιτροπή απαρτίζουν οι:

 1. Κωστής Αντωνιάδης, φωτογράφος
 2. Βασίλης Γεροντάκος, Luminous Eye – φωτογράφος
 3. Χάρης Κακαρούχας, Luminous Eye – φωτογράφος
 4. Έφη Μητροπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια
 5. Παύλος Παυλίδης, Luminous Eye – φωτογράφος

Κατά την επιλογή, η κριτική επιτροπή θα λάβει υπόψη της κατά πόσο οι φωτογραφίες ανταποκρίνονται στο θέμα καθώς και την πρωτοτυπία και καλλιτεχνική αξία τους.

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει για την έκθεση δέκα συμμετοχές από αυτές που πληρούν τους παραπάνω όρους.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 1η Οκτωβρίου 2020 μέσω του ιστότοπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Luminous Eye. Όλοι οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν ξεχωριστά με email.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι δέκα επιλεγέντες φωτογράφοι οφείλουν να στείλουν στη Luminous Eye τις φωτογραφίες τους σε υψηλή ανάλυση, 4000 pixels η μεγαλύτερη πλευρά. Οι επιλεγέντες φωτογράφοι που δεν θα έχουν αποστείλει τις φωτογραφίες τους σε υψηλή ανάλυση, ως τις 31 Οκτωβρίου το αργότερο, θα αποκλειστούν.

Οι δέκα επιλεγέντες φωτογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό

 1. διαδικτυακά, στην ιστοσελίδα της Luminous Eye με τη μορφή ψηφιακής έκθεσης (εγκαίνια της ψηφιακής έκθεσης: 11 Δεκεμβρίου 2020)
 2. μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, στο χώρο της Luminous Eye σε έκθεση που θα διαρκέσει δύο μήνες. Η έκθεση αυτή θα μεταφερθεί και σε άλλους εκθεσιακούς χώρους-φορείς πολιτισμού στην Ελλάδα
 3. μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, με τη μορφή έντυπου φωτογραφικού καταλόγου, ο οποίος θα διατίθεται προς πώληση στο χώρο και το ηλεκτρονικό κατάστημα της Luminous Eye.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την πρόσκληση συμμετοχής, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με την Luminous Eye μέσω e-mail στη διεύθυνση info@luminouseye.net.

Χρονοδιάγραμμα

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: 1η Σεπτεμβρίου 2020
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Σεπτέμβριος 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: 1η Οκτωβρίου 2020
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Οκτώβριος – Νοέμβριος 2020
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 11 Δεκεμβρίου 2020

Συμπληρωματικοί Όροι

Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να προωθούν τις φωτογραφίες που έχουν υποβάλει στην πρόσκληση πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (1η Οκτωβρίου 2020).

Οι επιλεγέντες φωτογράφοι παραχωρούν στη Luminous Eye το δικαίωμα να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες τους στη ψηφιακή και φυσική έκθεση, σε οποιαδήποτε προώθηση του έργου τους, συμπεριλαμβανομένων όλων των έντυπων μορφών (καταλόγων και καρτ-ποστάλ περιορισμένης έκδοσης).

Η Luminous Eye θα διατηρήσει τα τυπώματα των επιλεγέντων φωτογράφων για περίοδο δύο ετών και θα έχει το δικαίωμα να εκθέτει τα έργα τους σε αναδρομικές εκθέσεις κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών. Μετά το πέρας της περιόδου αυτής, και σε συνεννόηση με τους φωτογράφους, θα καθοριστεί αν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους με τη Luminous Eye.

Τα δικαιώματα εκμετάλλευσης θα συμφωνηθούν ατομικά με τον εκάστοτε φωτογράφο, ρητά και με ιδιωτικό συμφωνητικό.

Πνευματικά Δικαιώματα

Τα πνευματικά δικαιώματα των εικόνων παραμένουν ιδιοκτησία του δημιουργού / φωτογράφου της εικόνας. Συμμετέχοντας στην πρόσκληση, ο φωτογράφος εγγυάται ότι είναι ο δημιουργός και κάτοχος του έργου, ότι έχει την άδεια του θέματος, ότι τα έργα δεν παραβιάζουν δικαιώματα τρίτων (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων απορρήτου, κατάχρησης, παρενόχλησης, παραπλανητικής συμπεριφοράς, αποκάλυψης, δημοσιότητας ή πνευματικών δικαιωμάτων).

Με την υποβολή των προτάσεων στην παρούσα ανοιχτή πρόσκληση οι συμμετέχοντες φωτογράφοι/ καλλιτέχνες αποδέχονται τους παραπάνω όρους.

 

Η πρόσκληση βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://luminouseye.net/ανοιχτη-προσκληση-συμμετοχησ-σε-εκθε/

www.luminouseye.net