Ημέρες φωτογραφίας στην Άρτα από την ΦΟΑ

Ημέρες φωτογραφίας στην Άρτα από την ΦΟΑ

Η Φ.Ο.Α. – Φωτογραφική Ομάδα art.As για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το φωτογραφικό φεστιβάλ “Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2021”.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 30 Ιουνίου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η έκθεση φωτογραφίας των μελών της Φ.Ο.Α. που επιμελήθηκαν η Φωτεινή Παπαχατζή και η Κατερίνα Κούρου, εισηγήτριες των φωτογραφικών σεμιναρίων που διοργάνωσε η Ομάδα μας την περίοδο 2020-2021.

Η φετινή έκθεση “ Έξη ” των μελών της Φ.Ο.Α αποκαλύπτει ανεξερεύνητες πλευρές του εαυτού μας και συνήθειες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας στην καθημερινότητα μας. Δημιουργήθηκε με την συνεχή επίδραση σκέψεων, συναισθημάτων, φόβων ή επιθυμιών , μέσω του παιχνιδιού αλλά και της πορείας από το σκοτάδι στο φως, μέσω της παρατήρησης και της αφαίρεσης.

Στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται επίσης βιντεοπροβολές σε διάφορα σημεία της πόλης των φιλοξενούμενων Φωτογραφικών Ομάδων από άλλες πόλεις, βιντεοπροβολή της έκθεσης “repost it” του Photometria festival, προβολές ντοκιμαντέρ, διαγωνισμός φωτογραφίας, φωτοβόλτα στο περιαστικό δάσος της πόλης και βραδιά νυχτερινής φωτογράφισης.

Οι εκδηλώσεις προσαρμόζονται στα δεδομένα της κατάστασης που ζούμε με τις υποχρεωτικές συστάσεις περί μη συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους εξαιτίας της πανδημίας του covid19. Συνεπώς αναδιαμορφώνουμε τις εκθέσεις μας με την μορφή ψηφιακής προβολής φωτογραφιών και την προβολή ντοκιμαντέρ κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

 

“Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2021”

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις “Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2021”

  • Δευτέρα 21 Ιουνίου έως Κυριακή 27 Ιουνίου (εκτός Τετάρτης)

Εγκαίνια – Προβολή της έκθεσης των μελών της Φ.Ο.Α.

21.00 | Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας (Κοσμά Αιτωλού 8)

Προβολή της έκθεσης των μελών της Φ.Ο.Α. με τίτλο “ Έξη ” στον προαύλιο χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας.

Την έκθεση επιμελήθηκαν η Φωτεινή Παπαχατζή και η Κατερίνα Κούρου, εισηγήτριες των φωτογραφικών σεμιναρίων που διοργάνωσε η Ομάδα μας την περίοδο 2020-2021 .

(Η προβολή θα πραγματοποιείται κατά τις βραδυνές ώρες για την βέλτιστη προβολή των ψηφιοποιημένων φωτογραφιών.)

  • Δευτέρα 21 Ιουνίου έως Τετάρτη 30 Ιουνίου

Προβολές εκθέσεων φωτογραφίας από την Φωτογραφική Ομάδα Πάρου & την Φωτογραφική ομάδα fplus Λάρισας

21.00 | Joker Bar (Μάτσου 12)

Προβολές εκθέσεων φωτογραφίας από την Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων Λε.Φ.Κι & την Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις»

21.00 | Χάρτα Συνεργατικό Καφενείο Cafe (Σκουφά 55)

Προβολές εκθέσεων φωτογραφίας από την ΕΦΕ Πρέβεζας- Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία & τους Shashin Lovers

21.00 | Cafe “Palantza” alternative (Μαξίμου Γραικού 24)

Προβολές εκθέσεων φωτογραφίας από την Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας & τον ΦΩΣΠΙ – Φωτογραφικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

21.00 | Εξω coffee & kids alana (Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας)

Προβολές εκθέσεων φωτογραφίας από την Κοιν.Σ.Επ. “5ENTE” & την Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης

21.00 | Esco bar (Φιλλελήνων 9)

  • Δευτέρα 21 Ιουνίου έως Τετάρτη 30 Ιουνίου (εκτός Σαββάτου)

Προβολή της έκθεσης “Repost it” .

08:00 – 14:00 | Δημοτική Βιβλιοθήκη Άρτας (Φιλελλήνων 11)

Προβολή στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Φιλελλήνων 11) της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο “Repost it” των 15 συμμετοχών των φωτογραφικών ομάδων του Δικτύου Έντευξις, μεταξύ των οποίων και η Φ.Ο.Α. – Φωτογραφική Ομάδα art.A’s , που παρουσιάστηκε στο διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας “Photometria Festival” 2020.

  • Δευτέρα 21 Ιουνίου έως Τετάρτη 30 Ιουνίου (εκτός Σαββάτου & Κυριακής)

Προβολή φωτογραφιών “Τα αξιοθέατα της Άρτας ”

09:00 -14:00 | Δημαρχείο Άρτας (Περιφερειακή Άρτας, Γρ. Αυξεντίου)

Προβολή φωτογραφιών των μελών της Φ.Ο.Α. με θέμα “Τα αξιοθέατα τη Άρτας ” στο ισόγειο του Δημαρχείου Άρτας (Περιφερειακή Άρτας, Γρ. Αυξεντίου)

  • Τετάρτη 23 Ιουνίου

Photo walk στο περιαστικό δάσος της Άρτας

18.30 | Σημείο συνάντησης στον Προφήτη Ηλία ,Parking Τουριστικού

Μια περιπατητική φωτοβόλτα στο περιαστικό δάσος της Άρτας σε συνδιοργάνωση με τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας & των Σύλλογο Δρομέων Άρτας. (Σημείο συνάντησης στον Προφήτη Ηλία,Parking Τουριστικού)

  • Τετάρτη 23 Ιουνίου

Προβολή ντοκιμαντέρ “Το γεφύρι της Άρτας “ του Βασίλη Γκανιάτσα

 21.30 | Θερινό cine Ορφέα (Πλησίον Εκθεσιακού Κέντρου)

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Το γεφύρι της Άρτας “ του κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα στον θερινό cine Ορφέα (Πλησίον Εκθεσιακού Κέντρου). 

  • Πέμπτη 24 Ιουνίου

Βραδιά νυχτερινής φωτογράφισης

21.00 | Παραλίμνιο πάρκο Άρτας

Βραδιά νυχτερινής φωτογράφισης με την πανσέληνο στο Παραλίμνιο πάρκο Άρτας. (Σημείο συνάντησης στο τέλος της μεταλλικής πέργκολας έναντι της πλατείας Ζέρβα.)

  • Δευτέρα 28 Ιουνίου

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Μια ζωή/ A Life”

 21.30 | Θερινό cine Ορφέα (Πλησίον Εκθεσιακού Κέντρου)

Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Ντίνου Γιώτη με τίτλο “Μια ζωή/ A Life” στον θερινό cine Ορφέα (Πλησίον Εκθεσιακού Κέντρου).

  • Τετάρτη 30 Ιουνίου

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Το πέταγμα του Αργυροπελεκάνου” του Παναγιώτη Ζιώβα

 21.00 | Παραποτάμιο πάρκο Νεοχωρίου

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Το πέταγμα του Αργυροπελεκάνου”με θέμα τον Αμβρακικό κόλπο του φωτογράφου Παναγιώτη Ζιώβα στο παραποτάμιο πάρκο Νεοχωρίου (cafe River Side – Coffee Bar & More).

  • Τρίτη 01 Ιουνίου έως και 25 Ιουνίου 

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα “Η Άρτα σήμερα”

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών στον Διαγωνισμό φωτογραφία με θέμα “Η Άρτα σήμερα”. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να συμμετέχουν με φωτογραφίες τους από την σύγχρονη ζωή στην πόλη, την καθημερινότητα, το αστικό και περιαστικό τοπίο της. Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους του διαγωνισμού στο www.foartas.com

 

Οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό.


Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις αλλά και για τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Ομάδας www.foartas.com, την σελίδα και τις εκδηλώσεις της στο fb www.facebook.com/FOart.As/ και το account στο instagram www.instagram.com/foartas/.