Έκθεση φωτογραφίας “I have a dream” του Photometria Festival

Έκθεση φωτογραφίας “I have a dream” του Photometria Festival

Το IEK ESP με χαρά ανακοινώνει την φιλοξενία της έκθεσης φωτογραφίας “I have a dream” του Photometria Festival.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 7:30μμ.

Το Photometria Festival International Photography Festival είναι μια διοργάνωση της αστικής, μη κερδοσκοπικής «Έντευξις». Διοργανώνεται για 11η χρονιά στην πόλη των Ιωαννίνων και πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό Φεστιβάλ στο οποίο έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και να ψηφίζουν όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας.

Στο πλαίσιο του φωτογραφικού διαγωνισμού με θέμα: “I have a dream” του Photometria Festival ο υπότροφος του προγράμματος elearning ESP Νίκος Πρίπορας και ο απόφοιτος του IEK ESP Κωστής Αργυριάδης πήραν το δεύτερο και τρίτο βραβείο αντίστοιχα. Το πρώτο βραβείο των Photometria Awards 2019 δόθηκε στην Adriana Granado.

«Πενήντα έξι χρόνια έχουν περάσει από το λόγο του Martin Luther King και η φράση “I have a dream” παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ. Ο αιδεσιμότατος και αγωνιστής εκφώνησε έναν λόγο στην Ουάσινγκτον, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο κίνημα των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ χρησιμοποιεί τη λέξη «όνειρο» για να κάνει μια έμμεση αναφορά στο Αμερικάνικο Όνειρο και τι αυτό θα έπρεπε να σημαίνει για κάθε αμερικανό πολίτη. Ωστόσο η φράση αποτελεί σημείο αναφοράς για τη διεκδίκηση της ισότητας, της δικαιοσύνης και του αλτρουισμού και απέκτησε ποικίλες ερμηνείες. «Έχω ένα όνειρο», μια ελπίδα, μια επιθυμία η οποία έρχεται σε συνομιλία με κοινωνικές δομές και πολιτικές επιδιώξεις. Η λέξη όνειρο παραπέμπει στο φανταστικό ή υπερκόσμιο στοιχείο. Το όνειρο ως βασικός μοχλός του υπερρεαλισμού ενθαρρύνει τις καταστάσεις απελευθέρωσης της ανθρώπινης φαντασίας. Η δύναμη που κατέχει η εικόνα μέσω της φωτογραφίας μπορεί να απεικονίσει τη πολυσημία αυτή».

Παναγιώτα Λαδογιάννη