“Η Μπαλάντα του Μοναχικού Ανθρώπου” | έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Χρηστινίδη

“Η Μπαλάντα του Μοναχικού Ανθρώπου” | έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Χρηστινίδη

Έκθεση Φωτογραφίας

“Η Μπαλάντα του Μοναχικού Ανθρώπου”

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Χαλκίδεια 2022” που διοργανώνει ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου Γιώργου Χρηστινίδη με θέμα: “Η Μπαλάντα του Μοναχικού Ανθρώπου”,  η οποία εγκαινιάζεταιτο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στον αύλειο χώρο της Αριστοτέλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Μεγ. Αλεξάνδρου & Φιλιππουπόλεως).

Στην έκθεση παρουσιάζονται 60 φωτογραφίες με θέμα τνο μοναχικό άνθρωπο, ο οποίος ζει, κυκλοφορεί ή περιπλανιέται στην πόλη, ο οποίος άλλοτε καταγράφεται ως σημειολογική οντότητα του αστικού τοπίου κι άλλοτε να απορροφάται από αυτό. Πρόκειται για μια εξερεύνηση της μοναχικότητας είτε ως κατάσταση, είτε ως επιλογή, αλλά πάντα στο πλαίσιο και με τους όρους της φωτογραφικής απεικόνισης.


Info:

Ο Γιώργος Χρηστινίδης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ., έκανε μεταπτυχιακά στο Τμήμα Θεάτρου (Παραστασιολογία-Δραματολογία) της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και είναι υποψήφιος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στο γνωστικό αντικείμενο: Κινητική Μάθηση. Έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας (“Φως Ηθοποιών Αποτυπώνοντας”, “Άγνωστοι Δίπλα μου”, “Τοπία του Νου”), ενώ συμμετείχε και σε δεκατέσσερεις ομαδικές. Προσωπική ιστοσελίδα: www.christinides.eu.

Εγκαίνια: Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ., αύλειος χώρος Αριστοτέλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμπελοκήπων.
Διάρκεια έκθεσης:17/9/2022 – 25/9/2022
Ώρες λειτουργίας: Όλες τις μέρες 7:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.
Επικοινωνία: 6972 554123, yiorgos@christinides.eu