Η έκθεση “#My_Greece” στο 18o Athens Technopolis Jazz Festival

Η έκθεση “#My_Greece” στο 18o Athens Technopolis Jazz Festival

Έκθεση Φωτογραφίας
#my_greece
Η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 insta-φωτογράφων

Η έκθεση φωτογραφίας “my_greece” είναι ένα ταξίδι στις υπέροχες εικόνες που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα. Μια περιήγηση στα τοπία, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, την ιστορία, τα χρώματα και τις στιγμές που συνθέτουν τις απρόσμενες λεπτομέρειες αυτού του τόπου.

Διακόσιοι εβδομήντα ταλαντούχοι φωτογράφοι της Ελληνικής κοινότητας του Instagram καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά και αφηγούνται μέσα από τα έργα τους την δική τους Ελλάδα. Οι ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις μας ξεναγούν εκεί όπου εξελίσσεται η ιστορία αυτής της χώρας, αιώνια και διαχρονική, πολυσύνθετη, μυστηριώδης και γοητευτική. Κάθε φωτογραφία μας παρασύρει σε μια νέα ανακάλυψη που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και επιχειρεί να μας αποκαλύψει τον αληθινό χαρακτήρα αυτού του τόπου.

Η έκθεση φωτογραφίας «#my_greece» είναι η 8η έκθεση που διοργανώνει και επιμελείται η καλλιτεχνική ομάδα «Greek Instagramers Events» η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει καταφέρει να συσπειρώσει την Ελληνική κοινότητα των φίλων αυτής της τέχνης δημιουργώντας ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών. Μέσα από τις δράσεις της ομάδας αναδεικνύεται το ταλέντο των φίλων της φωτογραφίας και καλλιεργείται το ομαδικό και δημιουργικό πνεύμα.

Η έκθεση “#my_greece” έχει ήδη παρουσιαστεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στα Χανιά, στην Αθήνα, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, στην 33η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia στην Θεσσαλονίκη και στα Τρίκαλα, στο μουσείο Τσιτσάνη. Από τις 5/9/2017 φιλοξενείται μόνιμα στο ανακαινισμένο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ANEK LINES αποτελώντας έτσι την πρώτη ομαδική έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζεται εν πλω. Το διάστημα 4-10/6/18 θα παρουσιαστεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του 18ου Athens Technopolis Jazz Festival. Κατόπιν θα συνεχίσει το ταξίδι της σε άλλες πόλεις, αποτελώντας μέρος των πολλών, πολιτιστικών δρώμενων της χώρας.

Η έκθεση συνοδεύεται από την έκδοση φωτογραφικού λευκώματος των εκδόσεων BELL, το οποίο διατίθεται στους εκθεσιακούς χώρους, σε επιλεγμένα καταστήματα και μέσω Internet. Το λεύκωμα έχει διακριθεί στα Public Bool Awards ως ένα από τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία στην κατηγορία Ευ Ζην. Έχει κοινωνικό χαρακτήρα αφού ολόκληρο το ποσό από τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών προσφέρεται στην οικονομική ενίσχυση του έργου του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου».

Υποστηρικτές του Project “My_Greece”: IRIS Color Φωτογραφικό Εργαστήριο, Wind, Εκδόσεις BELL, Art Workshop, www.photologio.gr


Χώρος διεξαγωγής: ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ | 18ο Athens Technopolis Jazz Festival | Πειραιώς 100, Γκάζι
Εγκαίνια: 04/06, ώρα 21.00
Διάρκεια: 04/06/2018 έως 10/06/2018
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα: 21.00 – 00.00 | Τρίτη-Παρασκευή: 19.00 – 00.00 | Σαββατοκύριακο: 13.00-00.00
Είσοδος Ελεύθερη
Διοργάνωση: Greek Instagramers Events
Συνδιοργάνωση: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων