Έκθεση των σπουδαστών της σχολής FOCUS

Έκθεση των σπουδαστών της σχολής FOCUS

Έκθεση των σπουδαστών της σχολής FOCUS.

Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 στις 8 μ.μ.
Διάρκεια:  Έως Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
Χώρος: BOOZE COOPERATIVA, Κολοκοτρώνη 57 Αθήνα

https://www.facebook.com/events/235033763858863/

Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από εργασίες σπουδαστών της σχολής FOCUS για τη σπουδαστική χρονιά που πέρασε.
Μια έκθεση που δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν στο κοινό ένα δείγμα από τις προσπάθειες τους κατά το διάστημα της μαθητείας και επαφής τους με τη φωτογραφία.

Οι σημερινές συνθήκες έχουν την τάση να διαμορφώνουν μια μεταλλασσόμενη φωτογραφική δραστηριότητα και πρακτική. Οι παλαιότεροι κανόνες και οι προηγούμενες προσεγγίσεις μοιάζουν να αφήνουν περισσότερο χώρο σε αυθορμητισμό με μια εξελισσόμενη αισθητική. Ο τρόπος που κάποτε φωτογραφίζαμε αλλάζει με τα νέα μέσα και παράλληλα αλλάζει και ο τρόπος χρήσης και διαχείρισης της φωτογραφικής εικόνας.
Η προγενέστερη μορφή και γνώση παραμερίζεται με τον άμεσο νέο τρόπο που η φωτογραφία πλέον εφαρμόζεται. Η τεχνολογική της διαφοροποίηση επιφέρει αναπόφευκτα διαφορετικές αντιμετωπίσεις στην αισθητική και κοινωνική της δράση.
Σαν επακόλουθο και σε σύντομα χρονικά διαστήματα ο νέος δημιουργός υποχρεώνεται να ανακαλύψει νέους δρόμους μια και η φωτογραφική δημιουργία επανεξετάζεται θεματολογικά και αισθητικά. Φωτογραφικά έργα μιας κάποιας εποχής φαντάζουν πολλές φορές κάπως ξεπερασμένα στην τωρινή θέαση των νεοτέρων (επαναστατικές δημιουργίες στον καιρό τους) και από την άλλη τωρινές φωτογραφικές προσεγγίσεις να ήταν πριν από λίγο καιρό αδιανόητες.
Η φωτογραφία είναι ένα μέσο άμεσα συνδεδεμένο με την τεχνολογική εξέλιξη και διαμορφώνεται υποχρεωτικά σε νέα δεδομένα (τεχνικά και αισθητικά) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαξιώνει το παρελθόν της.

Τάκης Ζερδεβάς