Έκθεση φωτογραφίας του Πάνου Κασίμη: “The Immediacy of Desire” στην iFocus Photo Gallery

Έκθεση φωτογραφίας του Πάνου Κασίμη: “The Immediacy of Desire” στην iFocus Photo Gallery

Έκθεση φωτογραφίας του Πάνου Κασίμη με τίτλο: “The Immediacy of Desire” στην iFocus Photo Gallery. Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, στις 7:00 μ.μ. Περιλαμβάνει πάνω από 40 ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την εκτεταμένη καριέρα του φωτογράφου και θα διαρκέσει από τις 19 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2022.

Η έκθεση “The Immediacy of Desire” επικεντρώνεται στην ενσυναίσθηση στο έργο του Πάνου Κασίμη, η οποία κινεί την περιέργειά του για την κοινή βαθύτερη ανθρωπιά μας και διαμορφώνει τις φωτογραφικές αποφάσεις του. 

Είτε φωτογραφίζοντας προσωπικές και οικογενειακές στιγμές, είτε θεατρικές παραστάσεις, υψηλή μόδα ή νυχτερινά πάρτι, ο φακός του Π. Κασίμη ακολουθεί διακριτικά κι αδιάκοπα τα θέματά του, αναδεικνύοντας την ψυχή και τους δεσμούς μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και καταστάσεων. Ένα τρυφερό χάδι, κάποια συνυφασμένα άκρα, η σάρκα που αρπάζεται σε μια σφιχτή αγκαλιά ή σ’ ένα χορό, το παιχνίδι ενός παιδιού, ένα γεύμα, ο Π. Κασίμης συλλαμβάνει τη στιγμή, αλλά οι στιγμές του αντιπροσωπεύουν την ουσία και την ατμόσφαιρα και όχι το γεγονός καθαυτό. Καθώς παρατηρεί τον άνθρωπο, δεν αναζητά την τέλεια στιγμή ή πόζα, συνδέεται μαζί του και καταγράφει δράσεις και αλληλεπιδράσεις. «Προσπαθώ να αγκαλιάσω τις ψυχές των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την κατάστασή τους». Ο Π. Κασίμης δεν καταδεικνύει τα θέματά του ούτε τα σχολιάζει. Αιχμαλωτίζει τη ροή των κινήσεων, των διαλόγων και των αγγιγμάτων. Η φωτογραφία του είναι τόσο φυσική, που μας δίνει την εντύπωση ότι βιώνουμε τις μυρωδιές, τους ήχους και τις γεύσεις σαν να ήμασταν εκεί.


Info: 
Εγκαίνια: Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 
Διάρκεια έκθεσης: 19 – 27 Φεβρουαρίου 2022
iFocus Photo Gallery: (www.ifocus.gr)
Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13, (στοά Όπερας), Αθήνα.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00 – 18:00 
Σάββατο: 17.30 – 22.00 Κυριακή 13:00 – 18:30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3647088