Εκδρομή με τη Φωτογραφική Ομάδα  ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 στη Νεμέα

Εκδρομή με τη Φωτογραφική Ομάδα  ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 στη Νεμέα

Εκδρομή με τη Φωτογραφική Ομάδα  ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26

Νεμέα, Η Τοσκάνη της Ελλάδας

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Σχετικά κοντά στην Αθήνα αποτελεί μια από τις πιο όμορφες μονοήμερες εκδρομές που μπορεί να κάνεις κανείς στη χώρα μας! Φύση, χρώματα, ησυχία, υπέροχες εικόνες. Ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τις φίλες και τους φίλους της φωτογραφίας, της ελληνικής φύσης και του κρασιού!

Με λίγα λόγια: (1) Επίσκεψη στη Μονή Ταξιαρχών, (2) επίσκεψη στο αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας (Μουσείο- Ναός του Δία – αρχαίο στάδιο, ενιαίο εισιτήριο 6 ευρώ – είναι προαιρετικό αυτό το κομμάτι),  (3) γευσιγνωσία κρασιών στο «ΚΤΗΜΑ ΟΨΙΜΟΣ».

Νεμέα, φωτ. ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Πρόγραμμα εκδρομής

Το ραντεβού μας είναι 7:45 π.μ. στην έξοδο του Μετρό ΦΙΞ (οδός Καλλιρόης) για να ξεκινήσουμε στις 8:00 π.μ. ακριβώς. Θα γίνει σύντομη στάση στον Ισθμό.

Στη Νεμέα θα ξεκινήσουμε  με τη Μονή Ταξιαρχών (παραμονή εκεί γύρω στη μισή ώρα), θα συνεχίσουμε με το αρχαιολογικό χώρο Νεμέας (προαιρετικό, εισιτήριο 6 ευρώ, όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν θα κάνουν βόλτα στο χωριό – παραμονή εκεί περίπου 1:30 ώρα) και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε με το πούλμαν το οινοποιείο ΚΤΗΜΑ ΟΨΙΜΟΣ (περίπου 15 λεπτά από Νεμέα). Εκεί θα ξεναγηθούμε και θα δοκιμάσουμε τα υπέροχα κρασιά τους (δωρεάν!). Παραμονή στο κτήμα περίπου 45 λεπτά.

Το μεσημέρι μπορεί να γευματίσει ο καθένας όπου επιθυμεί (μέσα στο πούλμαν θα ακουστούν κάποιες προτάσεις από μας και όποιος επιθυμεί ακολουθεί τους διοργανωτές).

Η επιστροφή μας στην Αθήνα θα γίνει περίπου στις 7:45 μ.μ.

Νεμέα, φωτ. ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Προσοχή!

Τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα! Προς το παρόν το μόνο που χρειάζεται είναι μάσκες.  Mάσκες σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού (και οι μυτούλες μέσα!). Υπάρχει η περίπτωση να αλλάξει σύντομα αυτό και τότε θα επιτρέπεται η  συμμετοχή μόνο αν είστε εμβολιασμένοι ή έχετε κάνει rapid test.

Δεν είμαστε ταξιδιωτικό πρακτορείο, αλλά φωτογραφική ομάδα! Μπορεί να ακολουθήσει τις εκδρομές μας όμως όποιος θέλει, γνωρίζοντας ότι μας αρέσει να περπατάμε και ο άσχημος καιρός μας κάνει να χαμογελάμε (τα σύννεφα είναι η χαρά του φωτογράφου)!

Προτείνουμε πάντα: παπούτσια για περπάτημα, ντύσιμο ανάλογο των καιρικών συνθηκών, νερό, καπέλο και μεγάλο χαμόγελο!

Κρατήσεις θέσεων

Η κράτηση θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή των 17 ευρώ στο Cinemarian, Σισμάνη 16 Αθήνα, 300 μέτρα από το μετρό ΦΙΞ, χάρτης, την Πέμπτη 16/9/2021  και Πέμπτη 23/9/2021 και ώρες  7 – 8:30  μμ και κατά τη διάρκεια της έκθεσης φωτογραφίας μας: 25 και 26/9/2021, ώρες 6:30 – 10:30 μ.μ. (Πληροφορίες για την έκθεση εδώ!)

ή με κατάθεση στο λογαριασμό: GR090 17190 20000 6902 1332 13495 Τράπεζα Πειραιώς, Φόρτης Γιώργος (πρώτα παίρνετε τηλ.  στο 6978545812 ή στέλνετε email , σε αυτό που ακολουθεί, για να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχουν κενές θέσεις και μετά κάνετε την κατάθεση και στέλνετε μήνυμα στο email kstabanis@hotmail.com  γράφοντας ότι πρόκειται για την εκδρομή και το επίθετό σας που φαίνεται στην κατάθεση – τα έξοδα κατάθεσης επιβαρύνουν τον καταθέτη)

Για επικοινωνία:  kstabanis@hotmail.com  ή στο 6978545812,  Κώστας Σταμπάνης

Το αρχαίο στάδιο της Νεμέας, φωτ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Νεμέα, φωτ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ναός του Δία, φωτ. ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ