Έκθεση φωτογραφίας της Δάφνης Ασλανίδη στο Φεστιβάλ των Τριών Φεγγαριών στη Λέρο

Έκθεση φωτογραφίας της Δάφνης Ασλανίδη στο Φεστιβάλ των Τριών Φεγγαριών στη Λέρο

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Τριών Φεγγαριών, που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο νησί της Λέρου, θα εκτεθούν φωτογραφίες της Δάφνης Ασλανίδη, με θέμα τις ξενιτιές της Ελλάδας και του κόσμου. Πρόκειται να συνοδεύσουν οπτικά μία μουσική παράσταση, αφιερωμένη στο φλέγον ζήτημα της εποχής που, όμως, διαχρονικά απασχολεί και την ελληνική κοινωνία.

Το φωτογραφικό έργο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το Α’ Μέρος αποτελείται από κολάζ, στα οποία επιχειρείται η σύνδεση μεταξύ της ελληνικής μετανάστευσης των δεκαετιών ’50 -’60 για οικονομικούς λόγους σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, της σημερινής ελληνικής μετανάστευσης λόγω κρίσης και της σύγχρονης προσφυγιάς από τις Ανατολικές χώρες. Χρησιμοποιήθηκαν παλιά και σύγχρονα έγγραφα και φωτογραφίες από αρχειακό υλικό, με την υποστήριξη των ΓΑΚ Δωδεκανήσου.

Στο Β’ Μέρος, η φωτογράφος κινήθηκε στον ίδιο άξονα, δημιουργώντας staged ασπρόμαυρες εικόνες, που γεφυρώνουν και εν τέλει καταργούν τον χρόνο, εστιάζοντας στη διαχρονική μορφή του πρόσφυγα και του μετανάστη, στον άνθρωπο και την αλήθεια του.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου, ώρα 21:30 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, στο Κουλούκι.

Μουσικοί: Μάνος Πυροβολάκης, Ειρήνη Δερέμπεη, Κάρολος Κουκλάκης, Δημήτρης Πάντος, Στέλιος Φραγκούς, Τάκης Φραγκούς.


Η Δάφνη Ασλανίδη γεννήθηκε το 1989 στη Ρόδο και μεγάλωσε στη Λέρο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και κάτοχος του master Αρχιτεκτονικού Φωτισμού και Design Management του Πανεπιστημίου του Wismar. Η σχέση της με τη φωτογραφία ξεκίνησε ουσιαστικά το 2014, παράλληλα με τις σπουδές της στον κλάδο του Φωτισμού και τις προσωπικές τις αναζητήσεις, ως ένα μέσο έκφρασης, αποτύπωσης συναισθημάτων και ατμόσφαιρας, ανάμεσα σε εκείνη και τον κόσμο που την περιβάλλει…

https://www.facebook.com/daphne.aslanidi
https://www.instagram.com/daphne_aslan/