Φωτογραφική έκθεση Common Routes ΙV: Albania

Φωτογραφική έκθεση Common Routes ΙV: Albania

Φωτογραφική έκθεση Common Routes ΙV: Albania

Η ομάδα Common Routes παρουσιάζει το τέταρτο φωτογραφικό της οδοιπορικό στα Βαλκάνια στο πλαίσιο του project “Βαλκάνια: Κοινές Διαδρομές”.

Μετά τις αποστολές σε Τουρκία, Σερβία – Βοσνία Ερζεγοβίνη και Ρουμανία, οι φωτογράφοι Γιώργος Ασημακόπουλος, Χαρά Έρτσου, Τάσος Κουτσιαύτης, Δημοσθένης Μαραγκός, Μιχάλης Νικολαίδης, Γιώργος Τσακανίκας και Τόλης Χατζηγνατίου ταξίδεψαν το Νοέμβριο του 2018 στη Αλβανία καλύπτοντας φωτογραφικά 1.300 περίπου οδικά χιλιόμετρα. Κύριοι σταθμοί του φωτογραφικού μας οδοιπορικού στην Αλβανία ήταν οι πόλεις Τίρανα, Σκόδρα, Φουσέ-Αρέζ, χωριά της βόρειας Αλβανίας (όπως Qerret, Puke κλπ) Κούκες, Επισκοπή, Λίμνη Οχρίδας, Κορυτσά, Μπόγκραντεζ και Μπεράτ.

Η έκθεση θα διεξαχθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και θα διαρκέσει από 23 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2019. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν 23/11, ημέρα Σάββατο και ώρα έναρξης 19.00.

Το φωτογραφικό οδοιπορικό “Common Routes/ Balkan Project” έχει σαν στόχο να αναδείξει κοινούς προβληματισμούς, κοινά συναισθήματα, κοινά ιδανικά με επίκεντρο τον ίδιο τον Άνθρωπο και με φόντο το πολυδιάστατο μωσαϊκό πολιτισμού των Βαλκανίων. Παράγοντες όπως το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, η κουλτούρα, η ιστορία κάθε λαού επηρεάζει την συμπεριφορά μας συνθέτοντας έτσι ένα πάζλ διαφορετικότητας αλλά και γνώσης για τον ταξιδιώτη που επισκέπτεται διαφορετικούς τόπους. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, πάνω από την διαφορετικότητα του κάθε τόπου, όχι εθνικό, όχι πρόσκαιρο κάτι που έχει να κάνει με την φύση μας και την κοινή μας πορεία ως Άνθρωποι.

Η φωτογραφική ομάδα Common Routes αποτελείται από τους φωτογράφους:
Γιώργος Ασημακόπουλος
Χαρά Έρτσου
Τάσος Κουτσιαύτης
Δημοσθένης Μαραγκός
Μιχάλης Νικολαίδης
Γιώργος Τσακανίκας
Τόλης Χατζηγνατίου


Info:

Διάρκεια: 23 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου
Χώρος: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256)
Ωράριο λειτουργίας: 10.00 – 20.00 (Ανοιχτά όλες τις μέρες)
Εγκαίνια: 23 Νοεμβρίου 2019, στις 19.00

More:
www.commonroutes.gr
Instagram: https://www.instagram.com/common_routes/

Γραφείο Τύπου Common Routes project
Παπαπετρίδης Άγγελος
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6946826531 – 210 6435284
E-mail: apapapetridis@yahoo.gr