Ομιλία – παρουσίαση από τον Bruno Chalifour της έκθεσης και του καταλόγου “New Topographics: Photographs of a Man-Altered Landscape”

Ομιλία – παρουσίαση από τον Bruno Chalifour της έκθεσης και του καταλόγου “New Topographics: Photographs of a Man-Altered Landscape”

Πρόσκληση στην ομιλία – παρουσίαση από τον Bruno Chalifour της έκθεσης και του καταλόγου 
“New Topographics: Photographs of a Man-Altered Landscape” στην Luminous Eye

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 19:00 η  Luminous Εye σας προσκαλεί στην παρουσίαση από τον Bruno Chalifour της έκθεσης ορόσημο του 1975 και του καταλόγου της έκθεσης “New Topographics: Photographs of a Man-Altered Landscape” που συνοψίζει την καθοριστική περίοδο για την Αμερικανική φωτογραφία τοπίου.

Η ριζική αλλαγή αποτέλεσε συνέπεια τόσο της νέας πολιτικής στη εκπαίδευση και χρηματοδότηση των τεχνών, όσο και του τρόπου με τον οποίο μια γενιά νέων φωτογράφων τοπίου αντέδρασε στην κοινωνική και πολιτική αναταραχή της Αμερικής: «το τέλος της αθωότητας».

Η παρουσίαση πραγματεύεται και τον τρόπο με τον οποίο αυτή η σχεδόν άγνωστη έκθεση ασκεί διαρκή επιρροή στην φωτογραφία τοπίου όχι μόνο στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.
Μετά την παρουσίαση θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 12:00 με 14:00 στη Luminous Eye θα διοργανωθεί φιλική συζήτηση με ερωτήσεις.

Η παρουσίαση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα με μετάφραση στην ελληνική.

Ελεύθερη είσοδος

 


Info:

Ο Bruno Chalifour είναι φωτογράφος, ιστορικός και κριτικός φωτογραφίας ( με δημοσιεύσεις στην Αυστραλία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ)  και ειδικεύεται στη φωτογραφία τοπίου (το θέμα της διδακτορικής διατριβής του) και την κοινωνική καταγραφή. Είναι επίσης καθηγητής, δημοσιογράφος, συντάκτης του περιοδικού  Afterimage και επιμελητής φωτογραφικών εκθέσεων και διευθυντής γκαλερί.

Φωτο: Stephen Shore