Αστική Τομογραφία – ομαδική έκθεση φωτογραφίας σε επιμέλεια Ν. Βατόπουλου

Αστική Τομογραφία – ομαδική έκθεση φωτογραφίας σε επιμέλεια Ν. Βατόπουλου

Ο Νίκος Βατόπουλος, (Nikos Vatopoulos) δημοσιογράφος και συγγραφέας με πολυετή ειδίκευση στη μελέτη του αστικού τοπίου, θα παρουσιάσει τα πρόσφατα βιβλία του Περπατώντας στην Αθήνα και Μικροί Δρόμοι της Αθήνας (εκδόσεις Μεταίχμιο). Ο συγγραφέας θα μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίζει τη σύγχρονη πόλη, παρουσιάζοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Στη συνέχεια, θα εγκαινιασθεί η φωτογραφική έκθεση «Αστική τομογραφία», στην οποία μετέχουν 30 φωτογράφοι, και έχει επιμεληθεί ο Ν. Βατόπουλος. Η έκθεση εστιάζει σε ιδιαίτερες προσωπικές ερμηνείες της αστικής ζωής και του αθηναϊκού περιβάλλοντος «αποκαλύπτοντας» τις μύχιες πτυχές της πόλης.
Μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας με πολύ καλές συμμετοχές εγκαινιάζεται λοιπόν το Σάββατο, 22/6, στις 8μμ, στο ΠΙΟΠ, στις εγκαταστάσεις του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στον Ταύρο (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14). Η έκθεση έχει τίτλο «Αστική Τομογραφία» και παρουσιάζει προσωπικές εκδοχές του σύγχρονου αστικού τοπίου. Θα προηγηθεί στις 7μμ μια παρουσίαση του Ν. Βατόπουλου για το νέο του βιβλίο για την Αθήνα.
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Δημήτρης Αθηνάκης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Βασίλης Γεροντάκος, Ηλίας Γεωργουλέας, Αθηνά Γκριτζάλα, Αργύρης Δρόλαπας, Γιώργος Θάνος, Λίζη Καλλιγά, Ενη Κούκουλα, Κλεοπάτρα Κουρλαμπά, Νίκος Λεοντόπουλος, Φάνης Λογοθέτης, Κώστας Μασσέρας, Δημήτρης Μυτάς, Ανθιμος Ντάγκας, Ανθή Ξενάκη, Αλεξ Παπαϊωάννου, Στέργιος Παπαδάκης, Ηώ Πάσχου, Κώστας Πήττας, Κωνσταντίνος Πίττας, Γιάννης Πορφυρόπουλος, Βασίλης Πουλαρίκας, Βαγγέλης Πουλής, Βασίλης Πρωτοπαπάς, Τάσος Σαλτερής, Κυριάκος Συφιλτζόγλου, Στάθης Τζουβάρας, Ηλίας Τσαουσάκης, Βιργινία Φιλιππούση.
Οι παραπάνω εκδηλώσεις αποτελούν μέρος της διοργάνωσης του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς – piopnews) το οποίο διοργανώνει την πέμπτη ετήσια δράση του αφιερωμένη σε θέματα ιστορίας και πολιτισμού της Αθήνας, με τίτλο «ΘεΑθήναι», το τριήμερο 21-23 Ιουνίου, στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.