“Αρχιπέλαγος” του Στράτου Καλαφάτη στο Ellinikon Experience Park

“Αρχιπέλαγος” του Στράτου Καλαφάτη στο Ellinikon Experience Park

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος στην πλατεία Α του Experience Park φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας «Αρχιπέλαγος» του Στράτου Καλαφάτη, από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Στηριγμένος στην πεποίθηση του Ruggiero Romano ότι το Αρχιπέλαγος είναι μια πόλη, ο Στράτος Καλαφάτης αποτυπώνει τη θεματική της υδάτινης πόλης φωτογραφίζοντας τα πλοία και τις διαδρομές τους σε συνάρτηση με το ανθρώπινο στοιχείο. Με αφετηρία τη γενέτειρά του και το βορειότερο λιμάνι του Αιγαίου, την Καβάλα, ενώνει την ύλη με τη ρευστότητα και μας ταξιδεύει στο Αιγαίο σε μια «μικρή Οδύσσεια».

Ο Στράτος Καλαφάτης σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφίζει, διδάσκει και οργανώνει δράσεις που αφορούν τη δημιουργική φωτογραφία. Έχει δημιουργήσει με την Λία Ναλμπαντίδου το STUDIOTESSERA·έναν “τόπο” για την φωτογραφία με δράσεις εκπαιδευτικές, εκδοτικές και καλλιτεχνικές. Τα τελευταία τριάντα χρόνια, παρουσιάζει τις φωτογραφικές του εργασίες, σε ιδιωτικές γκαλερί, μουσεία, φεστιβάλ και διοργανώσεις τέχνης σε όλο τον κόσμο. Μαζί με το Αρχιπέλαγος, έχει ολοκληρώσει μακροχρόνιες φωτογραφικές εργασίες όπως, οι Αρχέτυπες Εικόνες, το Ημερολόγιο 1998-2002, η Saga, ο Άθως – Τα χρώματα της πίστης. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία με τις εκδόσεις Άγρα και εκπροσωπείται από την γκαλερί Bernier / Eliades.