30 Χρόνια Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων και Νέων – Η φωτογραφική ιστορία της Ομάδας των Ταξιδευτών του Χρόνου

30 Χρόνια Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων και Νέων – Η φωτογραφική ιστορία της Ομάδας των Ταξιδευτών του Χρόνου

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων, (Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε.), αποτελεί Μονάδα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γεν. Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Προσφέρει τις υπηρεσίες του στον χώρο της Ψυχικής Υγείας από το 1987. Υπεύθυνη Παιδοψυχίατρος του Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε. είναι η κα Τσίπη Ευαγγελία, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ.

Η ομάδα φωτογραφίας των «Ταξιδευτών του Χρόνου» αποτελείται από 25 εφήβους, νέους, νέες και τον εκπαιδευτή τους Μανώλη Σαλαμαλέκη. Το Εργαστήριο Φωτογραφίας ξεκίνησε την δράση του το 1987 υπό την καθοδήγηση του φωτογράφου κ. Δημήτρη Μ. Μπούκα. Έχει ιστορία 30 χρόνων στη διάρκεια των οποίων έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 εκθέσεις φωτογραφίας. Οι πιο σημαντικές σε εκθεσιακούς χώρους του Δήμου Αθηναίων, Δήμου Πειραιώς, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως: Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λευκάδα και Λευκωσία. Αδιάλειπτη είναι επίσης η συμμετοχή στη σημαντική περιοδική έκθεση “Photovision” που διοργανώνει το περιοδικό Φωτογράφος από το 1995.

Στην έκθεση αυτή παράλληλα θα παρουσιαστεί μετά από πολλά χρόνια ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο του κ. Δημήτρη Μ. Μπούκα που προέκυψε από την δράση του «Προγράμματος Αποασυλοποίησης και Αποκατάστασης πρώην ΠΙΚΠΑ Λέρου – Β΄ Φάση (1993-1995)». Το πρόγραμμα υλοποίησε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής Κο. Ι. Τσιάντη.

Επισημαίνεται τέλος ότι στόχος της έκθεσης δεν είναι μόνο η προβολή του έργου των εκπαιδευομένων στη φωτογραφία, αλλά η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία εφήβων και νέων.

Χώρος έκθεσης: Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», Ηρακλειδών 66Α, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 6-18.6.2017