Σεμινάριο Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας: «Φωτογραφίζοντας το χαρακτήρα ενός τόπου»

Σεμινάριο Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας: «Φωτογραφίζοντας το χαρακτήρα ενός τόπου»

Η ομάδα του @gr_events μας προσκαλεί στο 2ο σεμινάριο φωτογραφίας που διοργανώνει σε συνεργασία με την σχολή Orama Photography Studies (www.oramastudies.gr) με θέμα την Ταξιδιωτική Φωτογραφία!

Το θέμα του σεμιναρίου μας αγκαλιάζει όλους, είτε φωτογραφίζουμε με κινητό, είτε με οποιοδήποτε άλλο φωτογραφικό εξοπλισμό. Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους!

Η ταξιδιωτική φωτογραφία επιχειρεί να μεταφέρει στο θεατή εικόνες και συναισθήματα από τόπους που δεν έχει ποτέ του επισκεφτεί.

Στο σεμινάριο ο εισηγητής Γιάννης Ριζομάρκος, θα μοιραστεί την εμπειρία του σ’ αυτό το ιδιαίτερο φωτογραφικό είδος. Θα παρουσιάσει δουλειές του από μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, ενώ θα κωδικοποιήσει τα βασικά στοιχεία και μυστικά της ταξιδιωτικής φωτογραφίας: πώς δηλαδή το πνεύμα ενός τόπου και των ανθρώπων του, μεταφράζεται σε εικόνες από τον ταξιδιώτη-φωτογράφο.

Ο Γιάννης Ριζομάρκος είναι πτυχιούχος του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας, με πολυετή εμπειρία στην ταξιδιωτική και διαφημιστική φωτογραφία. Συνεργάζεται με μεγάλους εκδοτικούς οίκους, οι δουλειές του έχουν δημοσιευθεί σε βιβλία και περιοδικά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι διευθυντής της Σχολής Φωτογραφικών Σπουδών Όραμα και διδάσκει φωτογραφία από το 2003.

Τόπος διοργάνωσης: ΑΘΗΝΑΪΣ Πολυχώρος Πολιτισμού Καστοριάς 34-36, Βοτανικός

Χρόνος διοργάνωσης: Σάββατο 20 Μαΐου ώρα 19:00-21.00