Έκθεση Φωτογραφίας my_greece

Έκθεση Φωτογραφίας #my_greece

Η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 insta-φωτογράφων

Η έκθεση φωτογραφίας “my_greece” είναι ένα ταξίδι στις υπέροχες εικόνες που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα. Μια περιήγηση στα τοπία, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, την ιστορία, τα χρώματα και τις στιγμές που συνθέτουν τις απρόσμενες λεπτομέρειες αυτού του τόπου.

Διακόσιοι εβδομήντα ταλαντούχοι φωτογράφοι της Ελληνικής κοινότητας του Instagram καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά και αφηγούνται μέσα από τα έργα τους την δική τους Ελλάδα. Οι ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις μας ξεναγούν εκεί όπου εξελίσσεται η ιστορία αυτής της χώρας, αιώνια και διαχρονική, πολυσύνθετη, μυστηριώδης και γοητευτική. Κάθε φωτογραφία μας παρασύρει σε μια νέα ανακάλυψη που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και επιχειρεί να μας αποκαλύψει τον αληθινό χαρακτήρα αυτού του τόπου.

Η έκθεση ”#My_Greece” συνοδεύεται από την έκδοση λευκώματος των εκδόσεων BELL, το οποίο θα διατίθεται στους εκθεσιακούς χώρους, σε επιλεγμένα καταστήματα και μέσω Internet. Μέρος των εσόδων από την πώληση του λευκώματος θα προσφέρεται για την οικονομική ενίσχυση του έργου του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου»

Η έκθεση θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τα Χανιά και κατόπιν θα φιλοξενηθεί σε διάφορες πόλεις, αποτελώντας μέρος των πολλών, πολιτιστικών δρώμενων της χώρας. Τα διακόσια εβδομήντα έργα της έκθεσης συνθέτουν τριάντα θεματικές ενότητες που στόχο έχουν να παρουσιάσουν στο κοινό την Ελλάδα μέσα από μια διαφορετική προοπτική.


Χώρος διεξαγωγής:
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ (Μεγάλο Αρσενάλι)
Ακτή Ενώσεως
Χανιά, Κρήτη

Εγκαίνια 26|08, ώρα 20.30
Ανοιχτά για το κοινό από 26/8/2017 έως 02/9/2017, καθημερινά από 10.00 – 15.00 και 18.00 – 23.00
Είσοδος Ελεύθερη

Διοργάνωση: “Greek Instagramers Events”
Συνδιοργάνωση : Δήμος Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Χορηγοί: IRIS Color Φωτογραφικό Εργαστήριο, Wind, Εκδόσεις BELL, Art Workshop, Κοινοπραξία ANEK LINES & BLUE STAR FERRIES, Blue Dome Hotel, Duke Rent a CAR

Info: #my_greece