«Η φωτογραφία στην Πλατεία»  | Β’ μέρος: Ο λόγος στην εικόνα (Α & Β κύκλος)

«Η φωτογραφία στην Πλατεία» | Β’ μέρος: Ο λόγος στην εικόνα (Α & Β κύκλος)

Ο Δήμος Χαλανδρίου και η Διεύθυνση Πολιτισμού και Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου παρουσίασαν την Έκθεση Φωτογραφίας «Η φωτογραφία στην Πλατεία».

Στην έκθεση έλαβαν μέρος συνολικά 33 ερασιτέχνες φωτογράφοι, συμμετέχοντες στα δύο καλλιτεχνικά εργαστήρια του δήμου «Φωτογραφία Δρόμου και Δημιουργία Φωτο-Ιστορίας» με εισηγητή τον Θανάση Σταυράκη και «Ο λόγος στην Εικόνα» (Α’ & Β’ Κύκλος) με εισηγητή τον Μπάμπη Κουγεμήτρο.

Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια παρήγαν μια σειρά από έργα, πιστά στην παράδοση του ντοκουμέντου, που άλλοτε αφορούν τις αθέατες όψεις της πόλης, τα στιγμιότυπα της καθημερινότητας και των ανθρώπων που την κατοικούν, ενώ άλλοτε πάλι υιοθετούν μια πιο προσωπική ματιά, προτείνοντας κυρίως μία ερμηνεία του φυσικού, αστικού και περιαστικού τοπίου. Οι εικόνες αυτές, αναπαραστάσεις του δημόσιου χώρου και βίου, επιστρέφουν στην πόλη και γίνονται κομμάτι της. Η έκθεση, ανοιχτή και προσβάσιμη για το κοινό όλο το 24ωρο, έλαβε χώρα στο πιο κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου, στην Κεντρική Πλατεία (παιδική χαρά).

 Β. Ο λόγος στην Εικόνα (Α’ & Β’ Κύκλος)

“Στο πλαίσιο του φωτογραφικού εργαστηρίου «Ο λόγος στην Εικόνα», υπό την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσα από θεωρητικές προσεγγίσεις, βασικές γνώσεις τεχνικής, ιστορικές αναδρομές αλλά και παρουσιάσεις καταξιωμένων φωτογράφων, να έρθουν σε επαφή με την Τέχνη της Φωτογραφίας. Σε επίπεδο πρακτικής άσκησης δόθηκε έμφαση τόσο στην τοπιογραφία όσο και στο πορτρέτο. Επιπροσθέτως, ένεκα των ιδιαίτερων -λόγω πανδημίας- συνθηκών και περιορισμών, οι συμμετέχοντες έστρεψαν το βλέμμα τους και το φακό τους σε όψεις του οικείου και οικιακού χώρου και βίου, που συνήθως περνούν απαρατήρητες και σπάνια αναπαρίστανται. Ένα μικρό δείγμα αυτών των φωτογραφικών απεικονίσεων φιλοξενείται στη φωτογραφική έκθεση της Πλατείας”.

Μπάμπης Κουγεμήτρος

Επιμελητής | Μπάμπης Κουγεμήτρος

Φωτογράφοι: Αποστολόπουλος Γιάννης, Δεσποινιάδης Ηλίας, Διαμαντοπούλου Αφροδίτη, Ελευθερίου Άρτεμις, Ζαχάρωφ Χαρά, Καμπούρη Όλγα, Κουρεμένος Πάνος, Κυπρούλη Χαρά, Λυριτζή Βίνια, Μαρούλη Χριστίνα, Μαυρομάτης Σταύρος, Μενεγάκης Γιώργος, Μπαράκου Αλεξία, Ντούβρας Κώστας, Παπαδόπουλος Γιώργος, Παπασωτηρίου Κίτυ, Παπαχρήστου Αχιλλέας, Σάμπαλης Νίκος, Στίγκας Θεόδωρος, Ταπραντζή Μελίνα.

Δείτε τις φωτογραφίες του Α’ τμήματος

Η Φωτογραφία στην πλατεία