“Covi(d)ays” από τη Φωτογραφική Ομάδα ΦΟΖ

“Covi(d)ays” από τη Φωτογραφική Ομάδα ΦΟΖ

Η Φωτογραφική Ομάδα ΦοΖ μας προσκάλεσε να μοιραστούμε εικόνες και εμπειρίες από την κατάσταση αναγκαστικού εγκλεισμού στην οποία είχαμε περιέλθει όλοι λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Ένα ημερολόγιο εικόνων φωτογραφικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Αγαπημένοι φίλοι, η λήξη της καραντίνας έχει φτάσει και έτσι ολοκληρώνεται ένα μικρό όμορφο ταξίδι των μελών αυτού του γκρουπ.

Μοιραστήκαμε εικόνες και εμπειρίες και κρατήσαμε επαφή μεταξύ μας και με το εν εξελίξει έργο μας.

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και δίνουμε ραντεβού σε κάποιο από τα γνωστά στέκια που σιγά σιγά θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους (εμείς θα είμαστε στο αγαπημένο μας Twixt στο Παγκράτι καλώς εχόντων των πραγμάτων).

Να είμαστε όλοι γεροί, δημιουργικοί και να μην ξεχνάμε τους γύρω μας που μας έχουν ανάγκη γιατί η μάχη θα συνεχιστεί.

Η Φωτογραφική Ομάδα ΦοΖ σας εύχεται καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα.


Info:

Η Φωτογραφική Ομάδα ΦΟΖ είναι μια από τις παλαιότερες εν ενεργεία ομάδες φωτογραφίας στην Αθήνα. Συστάθηκε το 2000 από αποφοίτους των διετών σεμιναρίων φωτογραφίας του Δήμου Ζωγράφου (Ν.Ε.Λ.Ε.), όπου δίδασκαν ο Νίκος Ανδρικόπουλος και ο Νίκος Δημολίτσας, αποτελώντας συνέχεια του Club Αποφοίτων που υπήρχε ήδη από τη δεκαετία του ’90.

Από τότε μέχρι και σήμερα η ΦΟΖ κάνει σχεδόν αδιαλλείπτως συναντήσεις κάθε Παρασκευή σε διάφορους χώρους στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια έχει την έδρα της στον φιλόξενο χώρο του Twixt Lab στο Παγκράτι.

Εκτός από τις παρουσιάσεις των μελών της, η ΦΟΖ φιλοξενεί παλιούς και νέους δημιουργούς, στα πλαίσια της διαρκούς επαφής με τα καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής. Επίσης, επιζητά την ανταλλαγή επισκέψεων και παρουσιάσεων με ομάδες τόσο από την Αθήνα, αλλά και εκτός αυτής.

Οι δραστηριότητες που ξεχώρισαν στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της ήταν το workshop με τον φωτογράφο Larry Towell (Magnum Photos), και οι προβολές ταινιών με την παρουσία σκηνοθετών όπως του Δήμου Αβδελιώδη, του Γιάννη Οικονομίδη και του Νίκου Γραμματικού.

Στα 20 χρόνια λειτουργίας της ομάδας έχουν φιλοξενηθεί, μεταξύ άλλων, οι φωτογράφοι και θεωρητικοί: Βασίλης Γεροντάκος, Κώστας Γουδής, Michaela Brachtlova (FAMU), Σπύρος Στάβερης, Άκης Δέτσης, Κώστας Ορδόλης, Δημήτρης Μυτάς, Χάρης Κακαρούχας, Εύη Καραγιανίδη, Παναγιώτης Κασίμης, Κώστας Ζαφειρόπουλος, Γιώργος Καραηλίας, Λουκάς Βασιλικός, Γιάννης Καρπούζης, Στράτος Καλαφάτης, Ελένη Ανυφαντάκη, Βασίλης Μαθιουδάκης, Τάσος Παπακωνσταντίνου, Αλέξης Μελίδης, Γιούλη Τσατσοπούλου, Χρήστος Μαθιουδάκης, Βαγγέλης Γεώργας. Το 2019 η δικηγόρος Ζωή Μαυροσκότη μίλησε για τη νέα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που σχετίζεται με την φωτογραφία και τα προσωπικά δεδομένα.

Άλλες επιλεγμένες δραστηριότητες:

2006 – Συμμετοχή στη 2η Πανελλήνια συνάντηση Φωτογραφικών ομάδων και Λεσχών, στο Μουσείο Μπενάκη.

2013 – Ομαδική έκθεση στο θέατρο Vault

2013 – Παρουσίαση στον κοινωνικό χώρο “Μπερντές”

2017 – Ομαδική έκθεση και παρουσίαση του Foz.ine στο Twixt lab

2018 – Έκθεση με τίτλο “In.No.Time” στο ξενοδοχείο “Μπάγκειον” στην Ομόνοια.

Από το 2016 η ομάδα κυκλοφορεί το περιοδικό “Foz.ine”, το οποίο έχει παρουσιαστεί δύο φορές στα επιλεγμένα photobooks του “Athens Photo Festival” το 2018 και το 2019.

Η ΦοΖ αυτή την περίοδο αποτελείται από τα εξής μέλη: Έλενα Αποστολίδου, Βασίλη Γόνη, Κώστα Κερασιώτη, Νέλλη Κολυβοδιάκου, Γιώργο Λαθύρη, Χρήστο Μαρκαντώνη, Άρη Μιχαλόπουλο, Αλέξανδρο Μπινόπουλο, Έφη Παρίση.

 

https://foz.photography/

https://www.instagram.com/foz.photo.team/

https://www.facebook.com/foz.photography.team/

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Άρης Μιχαλόπουλος, τηλ. 6974907083