TΑ OSCARS ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ – ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ! | Red Bull Illume

TΑ OSCARS ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ – ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ! | Red Bull Illume

To Red Bull Illume επιστρέφει δυναμικά με δύο νέες κατηγορίες: Instagram & Moving Images!

Ήρθε η ώρα να φωτογραφίσεις!                                                            

Το Red Bull Illume επιστρέφει – ο διαγωνισμός που αποτελεί το επιστέγασμα των φωτογραφιών action και adventure sports ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά! Αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους φωτογράφους καθώς αναδεικνύει τις πιο δημιουργικές και εντυπωσιακές φωτογραφίες στον πλανήτη, ενώ παράλληλα αντικατοπτρίζει το πάθος, τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα των φωτογράφων που τις τραβούν.  

To Image Quest 2019 αποτελεί την 5η έκδοσή του Red Bull Illume και περιλαμβάνει δύο νέες συναρπαστικές κατηγορίες:  Best of Instagram by SanDisk και Moving Images! Οι συμμετοχές για την κατηγορία Best of Instagram by SanDisk έχουν ξεκινήσει και είναι μηνιαίες, με ημερομηνία λήξης στις 14 Ιουνίου 2019. Οι συμμετοχές για τον βασικό διαγωνισμό είναι ανοιχτές για τρεις μήνες, από 1η Μάιου μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην Τελετή Απονομής Βραβείων του Red Bull Illume Image Quest που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Νοεμβρίου 2019. Τα έργα που θα φτάσουν στον τελικό, θα κάνουν το γύρο του κόσμου, καθώς θα εκτεθούν με καινοτόμο τρόπο κατά τη διάρκεια της Exibit Tour μέσα στο 2020. Η Sony, ο ηγέτης στην βιομηχανία της φωτογραφίας επιστρέφει σαν συνεργάτης, ενώ χορηγεί και την κατηγορία Innovation.       

Η νέα κατηγορία Best of Instagram by SanDisk που προστέθηκε στο διαγωνισμό, αφορά σε gram-worthy στιγμές των show-stopping adverture και action sports. Aποδεικνύει ότι το Instagram αποτελεί πλέον ένα μοναδικό και κοινό τρόπο έκφρασης μέσω φωτογραφιών για όλους μας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη δύναμη που μπορεί να έχει μια φωτογραφία, επικυρώνοντας το ρητό: μια εικόνα, χίλιες λέξεις! Για να συμμετέχετε απλώς κάνετε tag @redbullillume και #rbi19submission. Οι συμμετοχές ξεκίνησαν και θα αναδεικνύουν ένα νικητή ανά μήνα μέχρι τον Ιούνιο. 

Παράλληλα, καθώς οι φωτογραφίες δεν είναι πλέον μόνο στατικές, έχουμε την εισαγωγή μιας ακόμα νέας κατηγορίας, αυτή των Moving Images. Η νέα αυτή κατηγορία αποτελεί ένα ανοικτό διαγωνισμό για τα καλύτερα adventure και action sport clip με διάρκεια από 5 έως και 30 δευτερόλεπτα.  

Ο διαγωνισμός Red Bull Illume θα συνεχίσει την παράδοση των εκπληκτικών βραβείων, που είναι γνωστά ως τα Oscar της φωτογραφίας. Οι φωτογράφοι από όλο των κόσμο μπορούν να πάρουν μέρος σε έντεκα διαγωνιστικές κατηγορίες φέτος και είναι οι ακόλουθες:

 • Best of Instagram by SanDisk
 • Masterpiece
 • Creative by Skylum
 • Moving Images
 • Emerging
 • Playground
 • Energy
 • Raw
 • Innovation by SONY
 • Wings
 • Lifestyle

Το Red Bull Illume 2019 υπόσχεται να παρουσιάσει μία ακόμα πιο ευρεία ποικιλία θεαματικών φωτογραφιών σε σχέση με το 2016, όταν 34.624 φωτογραφίες υποβλήθηκαν από 5.645 φωτογράφους, από 120 χώρες. Νικητής τότε, όπως και το 2013, αναδείχτηκε ο φωτογράφος Lorenz Holder, ο οποίος κατάφερε να τραβήξει μια άκρως εντυπωσιακή φωτογραφία με τον αθλητή Senad Grosic να ισορροπεί σε μία ρόδα με το ποδήλατό του πάνω σε μια γέφυρα, αποτυπώνοντας με μοναδικό τρόπο τον απόλυτο χρωματικό αντικατοπτρισμό του τοπίου στο νερό του ποταμού.


Σχετικά με το Red Bull Illume:

Το Red Bull Illume είναι ο κορυφαίος διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας, αφιερωμένος στα action και adventure sports. Προβάλλει την πιο δημιουργική και συναρπαστική φωτογραφία στον πλανήτη ως τέχνη και στοχεύει να φέρει το κοινό πιο κοντά στον κόσμο των action sports. Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 50 συντάκτες από σημαντικά διεθνή ειδησεογραφικά, φωτογραφικά και αθλητικά Μέσα, καθώς και digital και social experts στη φωτογραφία, θα εξετάσουν λεπτομερώς τις συμμετοχές και θα επιλέξουν τους 55 φιναλίστ, τους 11 νικητές/κατηγορία και τον γενικό νικητή, ο οποίος θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο του 2019.

Μέσα στο 2020, θα πραγματοποιηθούν υπαίθριες και στεγασμένες εκθέσεις σε πόλεις και πολιτιστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο στα πλαίσια του Red Bull Illume Exhibit Tour.


Φωτογραφίες
Μπορείτε να δείτε τις 50 top φωτογραφίες του 2016 στο redbullillume.com
Περισσότερες φωτογραφίες hi-res και βίντεο μπορείτε να βρείτε στο Red Bull Illume Media Room στο Red Bull Content Pool.

Social Channels:
Ακολουθήστε το Red Bull Illume Image Quest εδώ: Facebook, Twitter, YouTube και Pinterest