Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Φωτογραφίας: «Η κοινωνική πόλη μου»

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Φωτογραφίας: «Η κοινωνική πόλη μου»

Διοργανώνεται σε συνεργασία με το δίκτυο SOLIDAR (το ευρωπαϊκό δίκτυο οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, που δραστηριοποιείται για την προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης τόσο στην Ευρώπη όσο και σε παγκόσμια κλίμακα), με θέμα: «Η κοινωνική πόλη μου» και απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες φωτογράφους, προκειμένου να αποτυπώσουν σε μια φωτογραφία κοινωνικά προγράμματα ή/και κοινωνικές σχέσεις των πόλεών τους.

Οι πόλεις και οι κωμοπόλεις ολόκληρης της Ευρώπης ―τόσο στις αστικές ζώνες όσο και στις αγροτικές περιοχές― βρίσκονται ολοένα και περισσότερο αντιμέτωπες με τεράστιες κοινωνικές ανισότητες όσον αφορά είτε την πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση, τη στέγαση ή την απασχόληση, είτε τις συνθήκες εργασίας ή την ένταξη των μειονεκτούντων ατόμων στην κοινωνία.

Πώς μπορεί να διασφαλιστεί ότι ο καθένας αισθάνεται να ανήκει στην πόλη του; Πόσο «κοινωνική» είναι η πόλη σας και με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει περισσότερο συμμετοχική;

Για να αντλήσουν ιδέες οι συμμετέχοντες, διατίθενται «εναύσματα έμπνευσης» στον ιστότοπο του διαγωνισμού (http://pes.cor.europa.eu/Meetings/Events/Pages/mysocialcity.aspx).

Πάρτε λοιπόν τη φωτογραφική σας μηχανή και αρχίστε να βγάζετε φωτογραφίες!

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, ο οποίος θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2018, έχουν όλοι οι κάτοικοι της ΕΕ ηλικίας 18 ετών και άνω.

Είναι η ευκαιρία σας να κερδίσετε τον φωτογραφικό εξοπλισμό της επιλογής σας, μέγιστης αξίας 1.500 ευρώ, καθώς και ένα τριήμερο πολιτιστικό ταξίδι στις Βρυξέλλες για δύο άτομα.

Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα επιλεχθούν από κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από μέλη της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Group) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) –η οποία εκπροσωπεί τις τοπικές και τις περιφερειακές αρχές ολόκληρης της ΕΕ– και από επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας.

Οι νικητές θα προσκληθούν στην τελετή απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό (όρους συμμετοχής, βραβεία, υλικό έμπνευσης, υλικό προώθησης, κλπ.) επισκεφθείτε τον ιστότοπο του διαγωνισμού (http://pes.cor.europa.eu/Meetings/Events/Pages/mysocialcity.aspx).


Info:

Photo άρθρου: Γιάννης Καρπούζης