Παναής Ε.: “H λήψη των φωτογραφιών γίνεται με iphone. Πάντα προσπαθώ για το αποτέλεσμα ώστε η εικόνα να είναι καθαρή και ευανάγνωστη”

Παναής Ε.: “H λήψη των φωτογραφιών γίνεται με iphone. Πάντα προσπαθώ για το αποτέλεσμα ώστε η εικόνα να είναι καθαρή και ευανάγνωστη”

Η φωτογραφία που διάλεξα είναι από τις λίγες “αυστηρά” street στο feed σου. Ένα εξαιρετικό κάδρο, πολύ δυνατή σύνθεση. Πες μου λίγο για τον χώρο και την χρονική στιγμή του κλικ σου.
Στην Hamdan Street, την πιο πολύχρωμη και πολυπολιτισμική οδό του Άμπου Ντάμπι. Σε περιόδους όπου οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν περπατώ σε αυτή την οδό μετά την δουλειά και το “street ρολογάδικο” είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία.

“Strictly #iPhoneography” δηλώνεις στο bio σου. Πρόκληση; Περιορίζει ή προσφέρει επιλογές σε άλλο επίπεδο;
Απόκτησα #iPhone και DSLR camera την ίδια χρονική περίοδο και το #iPhone με κέρδισε. Είναι απλό, εύχρηστο και με λίγη φαντασία και πολλή υπομονή μπορείς να αποτυπώσεις οτιδήποτε σου κινεί το φωτογραφικό ενδιαφέρον. Πραγματική πρόκληση αφού τεχνικά το #iPhone είναι κατώτερο από μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, άρα χρειάζεται περισσότερο ταλέντο και έμπνευση για

Έχεις αξιοζήλευτη γκαλερί· ποιότητα στις εικόνες σου, πολυποικιλότητα στα θέματα σου, και προσεγμένες αναρτήσεις. Επιλέγεις προσεκτικά ή αναρτείς επιλεκτικά;
Ισχύουν και τα δύο -ίσως λίγο περισσότερο το δεύτερο- ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο που άρχισα να ασχολούμαι με το Ίνσταγκραμ. Τον τελευταίο καιρό νομίζω ότι αναρτώ φωτογραφίες περισσότερο αυθόρμητα, χωρίς να σκέφτομαι την ροή του feed μου. Πάντα προσπαθώ το αποτέλεσμα και η εικόνα να είναι καθαρή και ευανάγνωστη.

Είσαι αρχιτέκτονας στο επάγγελμα. Εκτός από το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, τι σε προσελκύει στις φωτογραφήσεις κτηρίων;
Η ιστορία τους! Η πατίνα του χρόνου στις προσόψεις, η τοποθεσία τους, η χρήση τους, οι επιγραφές τους, αν είναι εμπορικά καταστήματα.

Τι σε εμπνέει να φωτογραφήσεις;
Ο σωστός καιρός που για μένα είναι το απόγευμα καλοκαιριού, στην παραλία της πόλης μου μετά απο μία καταιγιδα!

Τι σε απωθεί από το να φωτογραφήσεις;
Η πόλη την ώρα που βρέχει και το βράδυ. Τις βραδυνές ώρες ξεχνώ ότι κρατώ το iPhone στα χέρια μου.

Είσαι από τους “γνωστούς” ως προτεινόμενους του @Instagram -μια αξιοζήλευτη “κάστα” για τους “κοινούς” Instagramers. Τι σημαίνει για σένα αυτή η διάκριση; Άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζεις την εμπειρία του Instagram;
Πραγματικά χαίρομαι που το Ινσταγκραμ και οι followers μου με υποστηρίζουν και με ενθαρρύνουν να εμπλουτίζω το feed μου. Υπάρχουν πολλά καλά και ιδιαίτερα feed, τα οποία δεν το κρύβω αποτελούν για μένα μεγάλη έμπνευση και τα υποστηρίζω ανελλιπώς. Το Ίνσταγκραμ το βλέπω ως μια πλατφόρμα όπου μπορείς να γνωρίσεις άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες. Αυτό είναι αρκετό για μένα. Είναι το αγαπημένο μου social media και μέσα από αυτό θέλω να μάθω πράγματα και να βελτιωθώ ως #iPhonographer.


Το profile του Παναή Ε. στο instagram είναι:epsilongram