Η Σωτηρία Κάτσινου επιλέγει …

Η Σωτηρία Κάτσινου επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Σωτηρία Κάτσινου ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Σωτηρία Κάτσινου

Η φύση μέσα από ματιά γεμάτη νοσταλγία και οικειότητα.

Σωτηρία Κάτσινου

Νομίζω ότι αρχικά φωτογράφιζα ό,τι μου έλειπε, τοπία της φύσης, ζώα, αντικείμενα.

Δεν ήταν αρκετό για να εκφραστώ ολοκληρωτικά γιατί στην πορεία συνειδητοποίησα ότι μου έλειπαν άνθρωποι και αυτούς δε μπορούσα να τους δω με τα μάτια. Έπρεπε να τους βρω στην φαντασία μου, να δημιουργήσω δικούς μου κόσμους μέσα από τον φακό. Έτσι και έκανα.


Σωτηρία Κάτσινου

Πάντα μου άρεσε να παρατηρώ το περιβάλλον μου, να αφουγκράζομαι τους ανθρώπους γύρω μου. Η ενέργεια του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική, όλοι μας έχουμε πολλές πλευρές και υπάρχει μια ιδιαίτερη, κρυφή, αθέατη με εξέχον προσωπικό φως και χρώμα. Αυτή ψάχνω να βρω σταθερά όταν φωτογραφίζω.


Σωτηρία Κάτσινου

Μέρα με την μέρα καταλαβαίνω όλο και περισσότερο ότι δεν βρήκα εγώ τη  φωτογραφία. Αυτή με βρήκε και έγινε, γίνεται και ελπίζω να γίνεται για πολύ ακόμα μέρος του εαυτού μου


Η Σωτηρία Κάτσινου επιλέγει … Cindy Sherman

Cindy Sherman

Επέλεξα τη φωτογράφο  Cindy Sherman γιατί το έργο της αποτελείται κυρίως από φωτογραφικά αυτοπροσωπογραφίας που απεικονίζεται σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα και ως διάφορους φανταστικούς χαρακτήρες  ως μεταφορές και αντανακλάσεις διαφόρων στερεοτυπικών γυναικείων χαρακτήρων καθώς χρησιμοποιεί τις γνώσεις της και τις δεξιότητες της στις άλλες τέχνες για να δημιουργήσει φωτογραφία.


Info (σε πρώτο πρόσωπο): 
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άρτα.
Ο ερχομός μου στην Αθήνα σηματοδότησε και την επιθυμία μου για την φωτογραφία. Και αυτή η επιθυμία έγινε ανάγκη από τα φοιτητικά μου χρόνια και μετά.
Οι στιγμές περνούσαν από το φακό και αποτυπώνονταν απλά σε εικόνες. Η αναζήτηση που είχα να αποτυπώνω όλο και πιο καθαρά τη ματιά μου με έκανε να ξεκινήσω μαθήματα δημιουργικής φωτογραφίας.
Πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα η συμμετοχή μου σε ομαδικές εκθέσεις.
Χάρη στην πολύτιμη αρωγή των δασκάλων μου έμαθα πολλά.
Από τον Βασίλη Νίκα διέκρινα τη δυναμική της ανθρώπινης παρουσίας στη φωτογραφία, από τον Λουκά Βασιλικό ενθαρρύνθηκα στην αυτοφωτογράφιση  και από τον Βασίλη Γεροντάκο τόλμησα το χρώμα αλλά και να εμβαθύνω τις γνώσεις μου στις άλλες τέχνες.
Τέλος ο Ανδρέας Καμουτσής μου τόνισε τη σπουδαιότητα της παρουσίασης της δουλειάς μου, ενώ πολλοί φίλοι μου έχουν συμβάλει στο να εμπνευστώ , να εξελιχθώ και να δώσω το προσωπικό μου στίγμα στη φωτογραφία. Τους ευχαριστώ και συνεχίζω….