Η Σοφία Συριανού επιλέγει …

Η Σοφία Συριανού επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Σοφία Συριανού ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Σοφία Συριανού

Ο χειμώνας στο νησί είναι ιδιαίτερος, όλα ησυχάζουν, επιστρέφουν στη φυσική τους ροή, ξεκουράζονται, αφήνουν πολύτιμο χρόνο και χώρο στα στοιχεία και στον άνθρωπο να στοχαστεί, να ανασυνταχθεί, να απολαύσει την ελευθερία του κενού χρόνου και του εαυτού του, να αερίσει την ψυχή του.


Σοφία Συριανού

Οι φωτογραφίες που βλέπετε εδώ έχουν τραβηχτεί χειμώνα, όπως το υπέροχο και μεγαλειώδες θέαμα του χορού των πουλιών.


Σοφία Συριανού

Τα κύματα που αφήνονται στην δύναμη του βοριά μια αίσθηση μοναδικότητας, μαγείας και ταυτόχρονα ενσωμάτωσης και ενότητας. Η απλότητα των βασικών στοιχείων που δε νοιάζεται καθόλου για το ποιος έρχεται ποιος φεύγει, πως και το γιατί.


Σοφία Συριανού

Ο ήλιος, ο αέρας, η θάλασσα και το νησί τρυπώνουν μέσα σου σιγά-σιγά, και μένουν για πάντα εκεί ώστε να σε ξανασυνδέσουν με την ομορφιά και τον εαυτό σου αν χρειαστεί.


Η Σοφία Συριανού επιλέγει … André Kertész

André Kertész 

Ο André Kertész είναι από τους πρώτους φωτογράφους που είδα και με ενθουσίασε και εξακολουθεί να με ενθουσιάζει, ειδικά αυτή η φωτογραφία έχει μια λιτότητα μια αφαίρεση, και ταυτόχρονα κάτι πολύ βαθύ και ουσιαστικό (η σκιά στο τζάμι, η θάλασσα και ο ουρανός) φαντάζει με ένα ταξίδι στη ζωή στο άγνωστο, με τον  κρυμμένο  μας εαυτό.


Info:

Η Σοφία Συριανού γεννήθηκε στη Μελβούρνη Αυστραλίας και μεγάλωσε στην Αθήνα, τα καλοκαίρια τα πέρναγε στη Νάξο, όπου είναι πηγή έμπνευσης μεγάλου μέρους της φωτογραφικής της δουλείας. Έχει σπουδάσει σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης, και με τη φωτογραφία ήρθε σε επαφή πρώτη φορά με το φωτογραφικό κύκλο και τον Πλάτωνα Ριβέλη, και μετέπειτα με τον Κώστα Μασσέρα και την ομάδα Shashin lovers.