Κατερίνα Διγώνη | Erased scenes from an untouched landscape

Τα έργα που περιλαμβάνονται στην ενότητα Erased scenes from an untouched landscape είναι εμπνευσμένα από την ζωγραφική.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν συνδυασμό χειρωνακτικής και ψηφιακής επεξεργασίας εικόνων, με αποτέλεσμα κατασκευασμένα και όχι φωτογραφημένα κολάζ τοπίων. Αποτελεί μία προσπάθεια προσέγγισης του φυσικού τοπίου, σε μια θεωρητική αρχέτυπη μορφή του.
Στην πλειοψηφία των τοπίων αυτών, το βλέμμα αποστρέφεται από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις. Τις φορές που στις εικόνες αυτές υπάρχουν στοιχεία ανθρώπινης παρέμβασης, λειτουργούν ως ίχνος.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της δουλειάς, και θέμα που με απασχόλησε, είναι η χειρωνακτική διαδικασία κατασκευής, η άμεση επέμβαση στις φωτογραφίες, αλλά και η υλικότητά τους.

Η Κατερίνα Διγώνη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε φωτογραφία στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βενετίας. Αποφοίτησε το 2018 και εργάστηκε για ένα εξάμηνο στο Ιστορικό Αρχείο την Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Από το 2015 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια γραφικών τεχνών και χαρακτικής και σε ομαδικές εκθέσεις ως φωτογράφος. Μερικές από αυτές είναι η έκθεση των Νέων Ελλήνων Φωτογράφων του Athens Photo Festival ’20 και η έκθεση Unfold: Counterfeit / Counterfate του Athens Photo Festival ’19.

Τον Νοέμβριο του 2018 ξεκίνησε τρίμηνη πρακτική άσκηση στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βενετίας, σε ένα από τα εργαστήρια χαρακτικής της σχολής.

 

  katerinadigoni.com
 Katerina Digoni
 katerinadigoni