Francesca Woodman & Julia Margaret Cameron | Mία συνομιλία με απόσταση 100 ετών – Σεμινάριο με τη Σοφία Δαλαμάγκα

Francesca Woodman & Julia Margaret Cameron | Mία συνομιλία με απόσταση 100 ετών – Σεμινάριο με τη Σοφία Δαλαμάγκα

Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματεύεται τις κοινές αναφορές και σκηνοθετικές πρακτικές των δυο φωτογράφων που αν και έζησαν με χρονική απόσταση 100 ετών το έργο τους έχει κοινές προσλαμβάνουσες.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί μια ανάλυση του έργου τους που αφορά το προσωπικό ύφος, τις θεματικές, την προσέγγιση της φύσης και της γυναικείας ταυτότητας. Τη διαχείριση του χώρου, το αρχέτυπο και τους συσχετισμούς που μπορούμε να ανακαλύψουμε μελετώντας το έργο τους.
Ποιες είναι οι κοινές σκηνοθετικές πρακτικές που ακολούθησαν;
Πώς θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε στο δικό μας έργο την δική τους προσέγγιση κι αφήγηση μέσω της εικόνας;

Francesca Woodman – Julia Margaret Cameron

Το σεμινάριο αποτελείται από τρεις  διαδικτυακές συναντήσεις 90 λεπτών που θα πραγματοποιηθούν μέσω Zoom
Τα θέματα τα οποία πραγματεύεται το σεμινάριο αφορούν: 1) τη  σκηνοθετική πρακτική, 2)  τον τρόπο ένταξης της θεατρικότητας και των  σουρεαλιστικών στοιχείων  στην δημιουργία φωτογραφιών, 3) στα ζητήματα που πραγματεύτηκαν οι καταξιωμένες φωτογράφοι, οι επιρροές στο έργο τους, τα αναγνωρίσιμα μοτίβα και τα στοιχεία φετιχισμού και οι αναφορές στη θηλυκή ταυτότητα.

Ημερομηνίες διαδικτυακών συναντήσεων:
1η συνάντηση:  Σάββατο 31 Iανουαρίου
2η συνάντηση:  Κυριακή  1 Φεβρουαρίου
3η συνάντηση : Κυριακή   7 Φεβρουαρίου


Info
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 18:00 – 19:30
Κόστος συμμετοχής: 30 το άτομο
Εγγραφές: Mέχρι  Παρασκευή 30 Ιανουαρίου
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:
Email: sofiadalamagka84@gmail.com
Instagram: https://www.instagram.com/sofia_dalamagka/
Facebook: https://www.facebook.com
Website: https://sofiadalamagka.com

Η Σοφία Δαλαμάγκα γεννήθηκε το 1984 στη Λαμία. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Το 2011 παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο καλλιτεχνικό εργαστήρι Ζωγράφου. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και μαθημάτων εξ αποστάσεως σε πανεπιστήμια του εξωτερικού που αφορούν την ιστορία της τέχνης, το φύλο και το πως εκφράζεται μέσα από την τέχνη, την Αισθητική της φωτογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, φωτογραφίες και project της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και διαδίκτυο σε Ελλάδα και εξωτερικό. To 2021 παρουσίασε το project SHAME στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Pride  Είναι εξωτερική συνεργάτιδα του  περιοδικού φωτογραφίας Photonet Nexusmedia. Το 2022 επιμελήθηκε το ομαδικό art project “Υπό Διαπραγμάτευση” στο Ρομάντζο και συνεπιμελήθηκε το εικαστικό project ‘’ Everything but the girl’’ στη Cube Gallery. Το 2024 επιμελήθηκε το art project FASMA σε διοργάνωση Art Hub Athens. Το 2025 επιμελήθηκε το project Our Stories με φωτογραφίες των μαθητών της σε διοργάνωση Taf Foundation. Από το 2022 διδάσκει μαθήματα φωτογραφίας και αισθητικής της εικόνας.