MOMENTS COLLECTIVE | “Street Life” – International Photography Exhibition 2026

MOMENTS COLLECTIVE | “Street Life” – International Photography Exhibition 2026

MOMENTS COLLECTIVE | “Street Life” – International Photography Exhibition 2026

Διεθνής Έκθεση Φωτογραφίας

23–31 Ιανουαρίου | Αθήνα

Η φωτογραφική κολεκτίβα Moments Collective, σε συνδιοργάνωση με το Istituto Italiano di Cultura di Atene και την iFocus Photo Gallery, παρουσιάζει τη Διεθνή Έκθεση Φωτογραφίας Street Life, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως και τις 31 Ιανουαρίου στους δύο συνεργαζόμενους πολιτιστικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας.

Andrea Klausner – United States

Η έκθεση συγκεντρώνει περισσότερους από 260 φωτογράφους από τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα, αναδεικνύοντας τη συμβολή των δημιουργών διαφόρων χωρών στον σύγχρονο διεθνή φωτογραφικό διάλογο. Η συμμετοχή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας με το Istituto Italiano di Cultura di Atene, το οποίο στηρίζει δράσεις που προάγουν τον διαπολιτισμικό διάλογο και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Παράλληλα, η έκθεση έχει έδρα την Αθήνα, καθώς επιδιώκει να προβάλλει και να στηρίξει τη σύγχρονη ελληνική φωτογραφία, δίνοντας φωνή και χώρο στους Έλληνες δημιουργούς. Με αυτόν τον τρόπο, το Street Life δεν απευθύνεται μόνο σε ένα διεθνές κοινό, αλλά φροντίζει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της ελληνικής φωτογραφικής κοινότητας, προωθώντας ταυτόχρονα την τοπική καλλιτεχνική παραγωγή και ενισχύοντας τον δεσμό με το ελληνικό κοινό.

Liliana Ranalletta – Italy

Το Street Life εστιάζει στον δρόμο ως κατεξοχήν δημόσιο χώρο κοινωνικής εμπειρίας, παρατήρησης και καθημερινής πρακτικής. Μέσα από ποικίλες φωτογραφικές προσεγγίσεις, η έκθεση αποτυπώνει όψεις της σύγχρονης αστικής ζωής, φωτίζοντας τη σχέση του ατόμου με τον χώρο, τον χρόνο και το συλλογικό βίωμα.

Τη γενική επιμέλεια της έκθεσης έχει η Δώρα Λαβαζού, ενώ την οργάνωση της διοργάνωσης υπογράφουν οι Saeed Al Sharbati και Τάσος Σπετσιέρης. Η έκθεση εντάσσεται στο διεθνές πρόγραμμα δράσεων της Moments Collective, το οποίο προωθεί τη φωτογραφία ως καλλιτεχνική και πολιτισμική πρακτική.

Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης είναι η Fujifilm Hellas, η οποία υποστηρίζει την έκθεση παρέχοντας το σύνολο των φωτογραφικών εκτυπώσεων σε χαρτί Fujifilm DP II, διασφαλίζοντας υψηλά ποιοτικά και αρχειακά πρότυπα.

Daniela Kahlert – Germany

Το επιμελητικό πνεύμα της έκθεσης συνοψίζεται στο απόφθεγμα του Garry Winogrand: «Φωτογραφίζω για να δω πώς μοιάζει ο κόσμος όταν φωτογραφίζεται».

Το Street Life! απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καθώς και σε επαγγελματίες και μελετητές της φωτογραφίας, προσκαλώντας σε μια στοχαστική προσέγγιση της πόλης και των πολλαπλών εκφάνσεών της.

Όλα είναι δρόμος.


Info
α) Istituto Italiano di Cultura di Atene
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών Πατησίων 47, 10433 Αθήνα
Τ: +30 210 5242646
Ιστοσελίδα: https://iicatene.esteri.it
Εγκαίνια: Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026, ώρα 19:00
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη: 10:00 – 18:30 Παρασκευή: 10:00 – 16:00 Σάββατο 24/1: 10:00 – 17:00 Σάββατο 31/1: 10:00 – 14:00
Απαιτείται προεγγραφή για δήλωση συμμετοχής στα εγκαίνια στο παρακάτω link: https://iicatene.esteri.it/el/gli_eventi/calendario/moments-collective-street-life-exhibition/

β) iFocus Photo Gallery
Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 11Β (εντός Στοάς Όπερα)
Τ: +302103647088
Ιστοσελίδα: https://www.ifocus.gr
Εγκαίνια Β΄χώρου: Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026, ώρα 21:00
Ωράριο έκθεσης: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: 17:00 – 20:00 Τετάρτη – Παρασκευή: 16:00 – 18:30

Sandra Fine – United States

Alexandra Avlonitis – United States

Θεόδωρος Πετρέλης – Greece

Νίκος Μελίστας – Greece

Πόπη Ευθυμιάδου – Greece

Lisa Clopterop – Belgium