Κωνσταντίνος (konstantinosal_): “Η έμπνευση μπορεί να έρθει από οπουδήποτε. Από έναν απλό καθημερινό άνθρωπο που περπατά αμέριμνα στο δρόμο , μέχρι ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα”

Κωνσταντίνος (konstantinosal_): “Η έμπνευση μπορεί να έρθει από οπουδήποτε. Από έναν απλό καθημερινό άνθρωπο που περπατά αμέριμνα στο δρόμο , μέχρι ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα”

Βρίσκω πολύ ιδιαίτερη αυτή την εικόνα! Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κάδρο, που ταυτόχρονα με συγκινεί με το συμβολισμό του. Μίλησε μας λίγο γι αυτή τη λήψη.
Χαίρομαι πολύ για την επιλογή της συγκεκριμένης φωτογραφίας γιατί είναι και η πιο αγαπημένη μου! Η παιδική αθωότητα και η ανυπομονησία ενός μικρού παιδιού για κάτι που αγαπά τόσο πολύ, είναι ακριβώς και αυτό που συμβολίζει αυτή η εικόνα.

Τι σου τράβηξε την προσοχή για να κάνεις το κλικ;
Το όλο σκηνικό νομίζω πως ήταν για φωτογραφία. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να μην δω.
Ο τρίχρονος τότε πιτσιρίκος,ο οποίος είναι και ανιψιός μου, ζητούσε από πολύ νωρίς να πάμε στο κλειστό γυμναστήριο, όπου και θα γινόταν ένας ερασιτεχνικός αγώνας μπάσκετ. Όταν φτάσαμε δεν υπήρχε πολύς κόσμος και του είπα πως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο και ενώ είχα πιάσει την κουβέντα με έναν φίλο, βλέπω τον μικρό να προχωρά προς το παγκάκι, ακριβώς απέναντι μου και να κάθεται σιωπηλός. Παρέμεινε εκεί για περίπου ένα πεντάλεπτο κοιτάζοντας μια προς εμένα και μια προς την είσοδο. Τότε σκέφτηκα να τον φωτογραφίσω με το κινητό μου.
Τράβηξα δύο φωτογραφίες, η μία είναι αυτή και η άλλη ήταν λίγο πιο κοντινή. Όλα ήταν τόσο ωραία στην εικόνα, η έκφραση του προσώπου του, τα χρώματα στα ρούχα του που ταίριαζαν με αυτά της μπασκέτας, το άσπρο φόντο!
Ήταν μια εντελώς τυχαία σκηνή, τραβήχτηκε πολύ αυθόρμητα γι αυτό και την αγαπώ τόσο πολύ.

Ασχολείσαι καιρό με την φωτογραφία; Πως ξεκίνησες να φωτογραφίζεις;
Από μικρός χάζευα φωτογραφίες αλλά ποτέ δεν είχα μπει στον κόπο να βγάλω δικές μου,μέχρι που ήρθε το instagram. Η αλήθεια είναι ότι είχα και παλιά λογαριασμό αλλά πολύ γρήγορα βαρέθηκα γιατί δεν είχα φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό με καλή ανάλυση στην κάμερα. Φωτογραφίζω με κινητό γιατί το έχω πάντα μαζί μου και γιατί είναι πιο εύκολο για μένα, απ´το να κουβαλάω μεγάλες φωτογραφικές μηχανές.

Τι σε εμπνέει περισσότερο;
Η έμπνευση μπορεί να έρθει από οπουδήποτε. Από έναν απλό καθημερινό άνθρωπο που περπατά αμέριμνα στο δρόμο και έχει κάτι που θα με κάνει να τον παρατηρήσω, μέχρι ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα που θα με κάνει να το χαζέψω σαν παιδί. Αγαπάω πολύ τη θάλασσα, είναι κάτι που με συναρπάζει σαν θέμα, αν και αυτό δεν φαίνεται πολύ στο προφίλ μου!

Τι σημαίνει για εσένα φωτογραφίζω;
Η φωτογραφία για μένα είναι καθαρά τρόπος έκφρασης γι αυτό και θα ήθελα να βελτιωθώ όσο πιο πολύ γίνεται σε ότι έχει να κάνει με την τεχνική! Ελπίζω στο μέλλον να τα καταφέρω.


Το προφίλ του Κωνσταντίνου στο Instagram https://www.instagram.com/konstantinosal_
Η συνέντευξη δόθηκε στις 30.06.2016