Μάνος Κοκολάκης: “Στη φωτογραφία, θέλω να νιώθω την ελευθερία να πειραματίζομαι”

Μάνος Κοκολάκης: “Στη φωτογραφία, θέλω να νιώθω την ελευθερία να πειραματίζομαι”

Μάνος Κοκολάκης. Motion designer, cinematographer και χόμπυ του η φωτογραφία! Και αυτό τον ηρεμεί.

Manos Kokolakis

Λίγο το ότι μυρίζει Ελλάδα. Λίγο επειδή μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, αυτή είναι η φωτογραφία σου την οποία έχω ξεχωρίσει Μάνο! Δώσε μας λίγες πληροφορίες σχετικά με αυτή.
Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε το καλοκαίρι του 2015 στην Μήλο στο χωριό Πλάκα με ένα iPhone 6. Ήταν κάποιες στιγμές ανέμελης περιήγησης του γιού μου οι οποίες μου θυμίσανε εικόνες απο τα παιδικά μου χρόνια και είπα να την απαθανατίσω!!

Να τον χαίρεσαι και εύχομαι να απολαμβάνεις πολλές ανάλογες στιγμές μαζί του! Τραβηγμένη με κινητό λοιπόν! Είσαι απο αυτούς που θεωρούν οτι δεν κάνουν τα εργαλεία τον μάστορα; Στην περίπτωση μας ο φωτογραφικός εξοπλισμός, έναν φωτογράφο;
Σίγουρα ο εξοπλισμός δεν κάνει το φωτογράφο αλλά η ματιά και η ικανότητα να μπορείς να βλέπεις κάτι το οποίο κάποιος άλλος δεν μπορεί! Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ο εξοπλισμός δεν παίζει το ρόλο του! Απλά βλέπουμε και πολλούς ανθρώπους να έχουν αγοράσει πανάκριβους εξοπλισμούς και να μην μπορούν να αποδώσουν κάποια φωτογραφία με ωραία σύνθεση, φωτισμό κτλπ!

Manos Kokolakis

Cinematography και amateur photography αναφέρεις στο προφίλ σου και μπορω να σου πω οτι “τσίμπησα”, ως σινεφίλ με το πρώτο. Με τι ακριβώς ασχολείσαι και ποιά είναι κατα τη γνώμη σου η αλληλεπίδραση μεταξύ των δυο αυτών ειδικοτήτων.
Η βασική μου δουλειά είναι motion designer αλλά λόγω της εταιρείας που έχω, σιγά σιγά εξαιτίας των αναγκών, ασχολήθηκα και με cinematography! Απο κεί και πέρα λόγω του κοινού παρανομαστή που είναι η φωτογραφία με τράβηξε πολύ και ο χώρος της φωτογραφίας ως χόμπυ, το οποίο με γεμίζει παρά πολύ και συμπληρώνει βασικές πτυχές της κυρίας απασχόλησης μου, που είναι το βίντεο.

Manos Kokolakis

Πιστεύεις πως υπάρχει μέλλον για επαγγέλματα όπως το δικό σου, στην Ελλάδα του σήμερα;
Να σου πω την αλήθεια είναι ένα επάγγελμα με προοπτική γιατί εξελίσεται συνεχώς άλλα στην Ελλάδα του σήμερα με τα πάντα να αλλάζουν σε τόσο γρήγορο ρυθμό και με αυτή την αστάθεια δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει με σιγουριά πως βλέπει το μέλλον στον τομέα του! Μάλλον η στιγμή για συνεργασίες στην αγορά του εξωτερικού κρίνεται απαραίτητη!

Πλέον το Instagram επιτρέπει τη δημοσίευση βίντεο. Πέρασε απο το μυαλό σου να εκμεταλλευτείς δημιουργικά τις γνώσεις σου πάνω στο αντικείμενο;
Ναι το έχω σκεφτεί. Είναι στα μελλοντικά μου σχέδια, απλά με το ρυθμό της δουλειάς το έχω αφήσει λίγο για αργότερα!!

Manos Kokolakis

Το περιμένουμε! Πέρα απο τα πολύ όμορφα και μετρημένα κάδρα σου, παρατηρώ και μια εξαιρετική γεωμετρία σε πολλές απο τις φωτογραφίες σου! Είναι κάτι το οποίο επιδιώκεις;
Οχι δεν επιδιώκω κάτι τέτοιο απλά προσπαθώ να μου αρέσει η σύνθεση στο μάτι και σε κάποιες φωτογραφίες προσπαθώ να έχει κάποιο βάθος η φωτογραφία μέσα απο κάποια προοπτική που μπορώ να βρω.

Βλέπω στο προφίλ σου φωτογραφίες ασπρόμαυρες, πορτραίτα, street, landscapes, ηλιοβασιλέματα. Είσαι απο αυτούς που δε θέλουν να “εγκλωβιστούν” σε συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας ή απλά ακόμα ψάχνεις πιο είναι το είδος που σε αντιπροσωπεύει;
Επειδή με την φωτογραφία ασχολούμαι πιο ερασιτεχνικά θέλω να δοκιμάζω όσο περισσότερα είδη μπορώ και δεν θα ήθελα να μπω σε κάποια κατηγορία εξειδίκευσης όπως θα το έκανα επαγγελματικά! Θέλω να νιώθω την ελευθερία να πειραματίζομαι. Αυτό που δεν μπορείς να κανεις σε μεγάλο βαθμό στο επαγγελματικό κομμάτι. Αν είχα πιο πολύ χρόνο να ασχοληθώ με τη φωτογραφία ίσως έκανα περισότερο landscape γιατί με χαλαρώνει η επαφή με την φύση!


Το profile του Μάνου Κοκολάκη στο Instagram είναι: manoskokolakis, ενώ το profile του στο fb είναι: Manos Kokolakis