Λαμπρινή Οικονόμου: “Κάθε φωτογραφία είναι η αποτύπωση της στιγμής που φυλακίζω”

Λαμπρινή Οικονόμου: “Κάθε φωτογραφία είναι η αποτύπωση της στιγμής που φυλακίζω”

Το βλέμμα του, η στάση του, σε αυτή την φωτογραφία, αν μπορούσε ο σκύλος θα μιλούσε. Βγάζει πολλά συναισθήματα η εικόνα, τι σου τράβηξε την προσοχή για να το φωτογραφίσεις;
Όντως αλήθεια είναι. Αυτό ένιωσα και εγώ. Για ένα περίεργο λόγο το βλέμμα του είχε καρφωθεί σε εμένα, χωρίς να κινείται, χωρίς να γαβγίζει…μόνο με κοίταζε. Ένιωσα ότι κάτι ήθελε να μου πει!

Αγαπάς τα ζώα, σου αρέσει να τα φωτογραφίζεις;
Την έντονη αγάπη για τα ζώα μου τη χάρισε ο σκύλος μου. Ζώντας μαζι του κατανοεί σα σε βάθος την ανθρώπινο φύση και συνειδητοποίησα ότι οι ανάγκες τους δε διαφέρουν πολυ απο τις δικές μας. Μου αρέσει να απαθανατίζω αυτό…το κάτι διαφορετικό που έχουν! Τα λόγια που δε μπορούν να ειπωθούν!

Πώς ασχολήθηκες με τη φωτογραφία;
Θα έλεγα τυχαία. Μου χάρισαν μια φωτογραφική μηχανή και προσπαθώντας να τη μάθω, ανακάλυψα κάτι πολύ μεγάλο! Έναν άλλο κόσμο!

Τι σε εμπνέει περισσότερο;
Δε μπορώ να σου προσδιορίσω κάτι συγκεκριμένο. Η έμπνευση για μένα είναι αποτέλεσμα μιας βιωματικής διαδικασίας. Η καθημερινότητα, οι φίλοι, οι συζητήσεις, ακόμα και η απομόνωση μπορεί να με κάνουν να εμπνευστώ. Η διάθεση μου για να υπερβώ τον εαυτό μου, να αλλάξω, να δημιουργήσω, είναι αυτά που θα με οδηγήσουν στην έμπνευση.

LAMPRINI ECONOMOU

Τι είναι για την Λαμπρινή Οικονόμου η φωτογραφία;
Για μένα η φωτογραφία είναι η αποτύπωση όλων των προηγούμενων. Αυτό που με γοητεύει είναι το “κλικ” του να απαθανατίσω κάτι. Να πιάσω τη στιγμή που με συγκίνησε. Με κάνει να αισθάνομαι όπως όταν ήμουν παιδί που προσπαθούσα να εκμεταλλευτώ μέχρι τέλους τον καλοκαιρινό ήλιο πριν τη Δύση του, κάνοντας ποδήλατο.

Ποια από τις φωτογραφίες σου αγαπάς περισσότερο και γιατί;
Κάθε φωτογραφία που βγάζω είναι η αποτύπωση και της στιγμής που φυλακίζω αλλά και του πως αισθάνομαι εκείνη τη στιγμή. Δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος αλλά ερασιτέχνης (εραστής της τέχνης), συνεπώς η τεχνική μου κατάρτιση δεν έχει φτάσει στα επίπεδα που θέλω. Η τεχνική κατάρτιση είναι αυτή που διακρίνει μια καλύτερη φωτογραφία από μια λιγότερο καλή!


Info: Tο profile της Λαμπρινής Οικονόμου στο instagram: lamprinieco