Δήμος Ζερβουδάκης: “Η θάλασσα, οι υφές, τα χρώματα της και οι γεωμετρίες που δημιουργεί στην ακτή, σε αντίθεση με την κλίμακα του ανθρώπου αποτελούν επαναλαμβανόμενο θέμα στις φωτογραφίες μου”

Δήμος Ζερβουδάκης: “Η θάλασσα, οι υφές, τα χρώματα της και οι γεωμετρίες που δημιουργεί στην ακτή, σε αντίθεση με την κλίμακα του ανθρώπου αποτελούν επαναλαμβανόμενο θέμα στις φωτογραφίες μου”

Ο Δήμος Ζερβουδάκης είναι φοιτητής αρχιτεκτονικής. Κατάγεται από την Κάρπαθο και ζει στα Χανιά, όπου σπουδάζει.

Demos Zervoudakis

Διάφανα μπλε, άπλετο φως, οι περισσότερες φωτό σου εξυμνούν το ελληνικό τοπίο, και τη θάλασσα! Σε εμπνέει η Κάρπαθος, ο τόπος σου, και η Κρήτη, όπου σπουδάζεις;
Η θάλασσα, οι υφές, τα χρώματα της και οι γεωμετρίες που δημιουργεί στην ακτή, σε αντίθεση με την κλίμακα του ανθρώπου αποτελούν επαναλαμβανόμενο θέμα στις φωτογραφίες μου. Έχοντας καταγωγή από ένα νησί σαν την Κάρπαθο που είναι γεμάτη αντιθέσεις δεν θα μπορούσα να μην επηρεαστώ από την θάλασσα και τα διαφορετικά στοιχεία που έχει να προσφέρει.

Demos Zervoudakis

Αν είχες την επιλογή να ταξιδέψεις άμεσα, ποιο μέρος θα επέλεγες για να φωτογραφίσεις;
Στο Μαρόκο για την έρημο και τις χρωματικές αντιθέσεις των βυρσοδεψείων, και στο Ντόρσετ της Αγγλίας για τις υπέροχες θάλασσες που ανακάλυψα μέσω του Ίνσταγκραμ.

Θα μπορούσε να κυριαρχήσει άλλο χρώμα εκτός από το μπλε και τα γήινα της άμμου, της πέτρας στη συλλογή σου;
Συνήθως κινούμαι σε αυτούς τους χρωματισμούς, περισσότερο για την ομοιομορφία του feed, και επειδή είναι και τα στοιχεία που βρίσκονται τριγύρω μου. Το σημαντικό για μένα είναι τα χρώματα να μην ‘’φωνάζουν’’ γι’ αυτό χρησιμοποιώ και απαλότερους τόνους. Θα έβλεπα την συλλογή μου να ‘’άσπριζε’’ αν έμενα σε μέρος που χιονίζει συχνά, ή να άλλαζε σε πράσινες αποχρώσεις του δάσους.

Demos Zervoudakis

Τι σημαίνει για εσένα φωτογραφίζω;
Για μένα η φωτογραφία είναι δημιουργικός χρόνος με παρέα. Αν και μ’ αρέσει να φωτογραφίζω αγνώστους γιατί σπάνια ποζάρουν και το τελικό αποτέλεσμα βγαίνει πιο αυθόρμητο, πάντα πηγαίνω με φίλους, που ανέχονται τις περίεργες θέσεις που τους τοποθετώ.

Demos Zervoudakis

Τι είναι αυτό που θα σε έκανε να σταματήσεις να φωτογραφίζεις;
Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να τραβάει φωτογραφίες γι’ αυτό δύσκολο να σκεφτώ ότι θα σταματήσω. Ούτως η αλλιώς ζούμε σε μια εποχή που με τα smartphones εύκολα μπορείς να βγάλεις μια καλή φωτογραφία ανά πάσα στιγμή˙ γι’ αυτό και το κινητό βρίσκεται συνήθως στο χέρι με την κάμερα σε αναμονή. Ανά διαστήματα βέβαια κάνω κάποια διαλείμματα είτε από έλλειψη χρόνου, ή έμπνευσης.

Demos Zervoudakis


To profile του Δήμου Ζερβουδάκη στο Instagram είναι: demo_zer, ενώ το profile του στο fb: Demo Zervoudakis