Γιώργος Ρουμελιώτης: “Αναζητώ την καθημερινότητα, τη ρουτίνα στις πόλεις και με εμπνέει η διαφορετικότητα αλλά και τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στα μέρη που πηγαίνω”

Γιώργος Ρουμελιώτης: “Αναζητώ την καθημερινότητα, τη ρουτίνα στις πόλεις και με εμπνέει η διαφορετικότητα αλλά και τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στα μέρη που πηγαίνω”

Ο Γιώργος Ρουμελιώτης ασχολείται με τις τουριστικές επιχειρήσεις και αγαπά να φωτογραφίζει στον ελεύθερο του χρόνο.

George Roumeliotis

Ταξιδεύεις συχνά και μας μεταφέρεις εικόνες και ιστορίες από τις πόλεις που επισκέπτεσαι. Τι είναι αυτό που θα τραβήξει την προσοχή σου για να το φωτογραφίσεις;
Ταξιδεύω συχνά και με το μυαλό και κυριολεκτικά, λόγω της δουλειάς μου. Αυτό που τραβάει το ενδιαφέρον μου είναι η ζωή στην πόλη και τα καθημερινά ερεθίσματα που επηρεάζουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων μέσα σε αυτή. Μου αρέσει να απομονώνω λεπτομέρειες αλλά και να παρατηρώ τους ανθρώπους μέσα στο αστικό περιβάλλον.

Οι φωτογραφίες σου έχουν ένα ιδιαίτερο ύφος και στυλ, έχουν την προσωπική σου σφραγίδα. Το επιδιώκεις με το τρόπο που φωτογραφίζεις ή και με την επεξεργασία;
Σε ευχαριστώ που το λες αυτό! Μου αρέσει η επεξεργασία και πειραματίζομαι με τα κάδρα. Είμαι λάτρης του iPhone και χρησιμοποιώ διάφορες εφαρμογές για να βελτιώνω τις φωτογραφίες μου.

George Roumeliotis

Κοιτώντας την φωτογραφική σου πορεία, υπάρχει μια εξέλιξη και μια διαρκής αναζήτηση. Τι είναι αυτό που αναζητάς, ψάχνεις, τι σε εμπνέει;
Διαρκής αναζήτησή ναι. Ίσως με επηρεάζει η δουλειά μου σε αυτό. Ταξιδεύω συχνά και έχω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και πολλές εναλλαγές. Τη μια μέρα είμαι στη Νέα Υόρκη και την άλλη στο Κουβέιτ. Αναζητώ την καθημερινότητα, τη ρουτίνα στις πόλεις και με εμπνέει η διαφορετικότητα αλλά και τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στα μέρη που πηγαίνω.

George Roumeliotis

Ασχολείσαι καιρό με την φωτογραφία; Πως ξεκίνησες;
Ασχολούμαι από παιδί με τη φωτογραφία αλλά τα τελευταία 4 χρόνια μια αγαπημένη φίλη με παροτρύνει συνέχεια και κάνουμε ωραίες βόλτες! Η πρώτη μου φωτογραφική ήταν μια Kodak με φιλμ που μου χάρισαν οι δικοί μου όταν ήμουν 7. Τώρα μου αρέσει πολύ η ψηφιακή φωτογραφία και τα διάφορα προγράμματα επεξεργασίας.

Θα ήθελες να γίνει η φωτογραφία η κύρια ασχολία σου;
Θα ήθελα να συνδυάσω το ταξίδι με τη φωτογραφία και να ταξιδεύω περισσότερο για διακοπές με φίλους.!

George Roumeliotis


Info: To profile του Γιώργου Ρουμελιώτη στο Instagram είναι: city_z3n, ενώ το profile του στο fb είναι: George Roumeliotis