Εργαστήριο Φωτογραφίας. Αισθητική – Ύφος – Έργο | Fårö

Εργαστήριο Φωτογραφίας. Αισθητική – Ύφος – Έργο | Fårö

Fårö  Creative Learning

Εργαστήριο Φωτογραφίας: Από την αισθητική θεωρία στο προσωπικό ύφος και την παραγωγή.

Η Φωτογραφία στο σήμερα είναι περισσότερο διευρυμένη από ποτέ. Τόσο η ανάπτυξη ποικίλων Μέσων και τεχνολογιών όσο και η διάδοση καινοτόμων αισθητικών πρακτικών και θεωριών επιτρέπουν την έκφραση προσωπικού ύφους, την συγκρότηση προσωπικής γλώσσας και τελικά την κατασκευή σύγχρονων έργων με αναφορά είτε φωτογραφική είτε εικαστική.

Η διαδικασία αυτή περνάει μέσα από την καλή γνώση των εργαλείων τα οποία είναι τόσο τεχνικά όσο και θεωρητικά. Αλλά η εμβάθυνση πραγματικά αρχίζει εκεί που τα τεχνικά και τα θεωρητικά εργαλεία αρχίζουν και εκφράζουν τις μεταξύ τους σχέσεις.

Αυτό ακριβώς είναι και το περιεχόμενο του νέου workshop του Faro.

Μέσα από την διαδρομή 14 “διαλόγων” με τους Κοσμά Σταθόπουλο και Γιάννη Καρπούζη, οι εκπαιδευόμενοι θα εμβαθύνουν σε ποικίλες πτυχές της θεωρίας, της ιστορίας και της τεχνικής ώστε να διαμορφώσουν το δικό τους κυρίαρχο παράδειγμα. Στο τέλος του workshop θα ακολουθήσει ομαδική έκθεση όπου ο κάθε συμμετέχων θα κληθεί να διατυπώσει μέσα από εικόνες τα δικά του ερωτήματα πάνω στη φωτογραφία και πάνω στη ζωή. Τελικά πάνω και στα δύο.

Διάρκεια εργαστηρίου: 14 τρίωρες συναντήσεις (24 ώρες)
Έναρξη εργαστηρίου: Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019


Ο Κοσμάς Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Γνώρισε τη φωτογραφία το 2011 στο φωτογραφικό εργαστήρι του 18 Άνω. Το 2013 σπούδασε με υποτροφία στη FOCUS School of Photography and Video. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2015 συμμετείχε στην Biennale της Θεσσαλονίκης. Το 2016 συμμετείχε στο Med Photo Festival και την ίδια χρονιά βρέθηκε με την ελληνική συμμετοχή στην BiennaleΑρχιτεκτονικής της Βενετίας. Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Ε.Μ.Σ.Τ).

O Γιάννης Καρπούζης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ. Ασχολείται με τη διαχείριση του χώρου και την οργάνωση του χρόνου εκφραζόμενος από τα μέσα της Φωτογραφίας, του Κινηματογράφου και της Μηχανικής. Το 2015 έλαβε το διεθνές βραβείο Descubrimientos της PHotoEspana και το 2016 το αντίστοιχο βραβείο του Athens Photo Festival. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Κίνα. Εμπλέκεται σε ερευνητικό επίπεδο με τις πειθαρχίες της Θεωρίας, Αισθητικής και Ιστορίας της τέχνης. Μαζί με μία ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών, έφτιαξε το 2016, τον κόμβο φωτογραφίας “Aldebaran” και το 2017 οργάνωσε τη συλλογική δράση Grossraum 21c στο παλιό πολυτεχνείο. Τέλος, σκηνοθετεί το ντοκιμαντέρ για το Νίκο Καρούζο σε συμπαραγωγή ΕΚΚ και Faliro House.


Κόστος συμμετοχής (42 ώρες):
€ 350 (+24% ΦΠΑ)
€ 320 (+24% ΦΠΑ) για φοιτητές και ανέργους με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/376024993176600

*Το ποσό μπορεί να εξοφληθεί σε τρεις δόσεις

 

Πληροφορίες & Εγγραφές στο info@faro.gr
http://www.faro.gr/

https://www.facebook.com/farocreativelearning/

Σχετικά άρθρα