Η Σύλβια Αραπίδου επιλέγει …

Η Σύλβια Αραπίδου επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Σύλβια Αραπίδου ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Η αγάπη μου για τον κινηματογράφο και το πόσο ονειροπολώ παρέα του, με οδήγησαν στην αγάπη μου για την φωτογραφία. Η ίδια αίσθηση όταν φωτογραφίζω.. Ταυτόχρονα, σύνδεση με την διαδικασία, με το «εδώ και το τώρα», και ικανοποίηση της βαθιάς μου επιθυμίας να βυθίζομαι σε κάτι ονειρικό… 

 Σύλβια Αραπίδου

Σύλβια Αραπίδου

«….Αρκέσου. Αυτά που ψάχνεις διαφέρουν μόνο μεταξύ τους….»

(Κική Δημουλά)


Σύλβια Αραπίδου

«….Τι θα φοράς συνεννόηση, να σε γνωρίσω, ώστε να μην χαθούμε πάλι, μες στους πολυπληθείς σωσίες σου;…»

(Κική Δημουλά)


Σύλβια Αραπίδου

«….Χαμήλωσε !!!! Από ψηλά δεν ζωγραφίζονται τα όνειρα…»

(Αντώνης Κολύβας)


Σύλβια Αραπίδου

«….Μέσα από θραύσματα αιώνων, οι αντικριστοί καθρέφτες μου. Χώρεσαν τη σαγήνη τόσων εποχών. Άντεξαν το χαμό της Άνοιξης, το πέρασμα των παγετώνων, την ηλικία του Λόγου, μέχρι να καθρεφτίσουν το τέλος της εποχής των βροχών….»

(Δημήτρης Μπάσογλου)


Η Σύλβια Αραπίδου επιλέγει … Philip-Lorca diCorcia

Διαλέγω τον Philip-Lorca diCorcia γιατί θαυμάζω την έντονη αφηγηματική δύναμη που έχουν οι εικόνες του. Ο ποιητικός τρόπος που κινείται ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό, καθώς και ο τρόπος που χρησιμοποιεί το χρώμα, με συναρπάζουν.

Philip Lorca DiCorsia

 «Η πραγματικότητα έχει γίνει ένα παράλληλο σύμπαν με τους φωτογράφους να επιστρέφουν με διαφορετικές εκδοχές του πώς φαίνεται πραγματικά»

(Philip-Lorca diCorcia)


Info:

Η Σύλβια Αραπίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται, ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια τα τελευταία δεκαεννιά χρόνια, με κάποιες περιόδους χρόνων παραμονής στο εξωτερικό.

Ως φωτογράφος ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα και αναζητήσεις στη Σχολή φωτογραφίας “Stereosis”στη Θεσσαλονίκη. 

Παράλληλα έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί, εργαστήρια φωτογραφίας με τους φωτογράφους Στράτο Καλαφάτη και Δημήτρη Τριανταφύλλου.

Χρησιμοποιεί ψηφιακά και αναλογικά μέσα, και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την χρήση της φωτογραφίας ως θεραπευτικό μέσο, κάτι που της δίνει την δυνατότητα να συνδυάζει την ιδιότητα της ως ψυχοθεραπεύτριας, με τη φωτογραφία.