Η Δομίνα Αποστολίδου επιλέγει …

Η Δομίνα Αποστολίδου επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Δομίνα Αποστολίδου ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις.


Δομίνα Αποστολίδου

Δεν είμαι κυνηγός, δεν προσπαθώ να κλέψω στιγμές με το φακό μου, περισσότερο ουσία βρίσκω πως έχει αυτό που μου χαρίζεται όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, αυτό που στέκεται δίπλα μου, αυτό που συνήθως προσπερνάω, αυτό που περιμένει να το προσέξω για να με ανταμείψει με την ουσία και την ομορφιά του.


Δομίνα Αποστολίδου

Έχω τραβήξει ελάχιστες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, και από αυτές δεν έχω κρατήσει καμία. Δεν ξέρω ποια σημασία μπορεί να έχει η χρωματική παλέτα των φωτογραφιών του καθενός, απλά καθώς περνάει ο καιρός σκέφτομαι πως ίσως εμείς που φοράμε μαύρα ή άσπρα τις περισσότερες μέρες, δεν το κάνουμε επειδή δεν αγαπάμε τα χρώματα, αλλά επειδή τα λατρεύουμε.


Δομίνα Αποστολίδου

Φωτογραφίζω από το 2011. Η λέξη πρόοδος δεν μου ταιριάζει ακριβώς. Ψάχνω πολλές φορές το ίδιο πράγμα που έψαχνα το 2011. Επίσης συχνά κάνω τα ίδια λάθη.

Το μόνο που σίγουρα έχει αλλάξει είναι πως τώρα έχω περισσότερη επίγνωση του τι ψάχνω. Και των λαθών μου.


Δομίνα Αποστολίδου

Η σειρά είναι χρονολογική. Η πορεία είναι καμπύλη. Μ’ αρέσουν οι κύκλοι, θα ήθελα να πω κυκλική, αλλά αυτό μπορεί να το κρίνει κάποιος μόνο στο τέλος κι εγώ είμαι στην αρχή.


Η Δομίνα Αποστολίδου επιλέγει …. Χάρη Κακαρούχα.

Χάρης Κακαρούχας 

“Αφήνομαι στην αθωότητα των ματιών μου και κείνα με οδηγούν. Εκεί που το βλέμμα ακουμπά εκστατικά, σ ένα αντικείμενο ή σ ένα πρόσωπο -που ξαφνικά γίνεται το κέντρο του κόσμου- απλά πατώ το κουμπί της μηχανής.”

Χάρης Κακαρούχας

 


Info:
Η Δομίνα Αποστολίδου ζει στην Κομοτηνή και εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός.
Ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία το 2011. Η δουλειά της έχει συμπεριληφθεί σε εκθέσεις, φεστιβάλ, και εκδόσεις ηλεκτρονικές και έντυπες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Αγαπάει τις εικόνες. Αγαπάει τις ιστορίες.

https://www.dominaapostolidou.com/
https://www.instagram.com/dfordomina/